22.Calvin Ramsay

Forsvar

DatoTypeKampHB
09.11.22 EFLLiverpool - Derby00(3-2 str.)77.10

Status

Sam Wallace i The Telegraph melde 12.02 at høyrebacken hadde pådratt seg en langtidsskade. Det ble ikke spesifisert hvilken type skade det er snakk om. Torsdag 16. februar delte han et bilde fra sykesengen etter at han hadde operert.
Tilbake: Sesongen er sannsynligvis over for skotten.

Calvin Ramsay kom til Liverpool fra Aberdeen sommeren 2022, og signerte da en langtidskontrakt.

Den offensive høyrebacken var skotsk U21-landslagspiller da han kom til Liverpool. Han gikk gradene i Aberdeen, en klubb han kom til da han var ni år gammel. Han signerte proffkontrakt med den skotske klubben i 2019.

Ramsay var opprinnelig sentral midtbanespiller, og spilte i den posisjonen helt frem til U15-nivå. Da ble han omskolert til høyreback i forbindelse med en ungdomsturnering. 

Skotten imponerte i en slik grad at han siden har spilt i en posisjonen. Han fikk sin seniordebut for Aberdeen som innbytter i en kamp mot Dundee United i mars 2021. 

Han fikk fem kamper til mot slutten av den sesongen, inkludert sin første start.

Det store gjennombruddet fikk han i 2021/22-sesongen. Da spilte han i Europa Conference League-kvalifiseringen for Aberdeen, og etablerte seg raskt som fast på laget. Han spilte 24 kamper i den skotske toppdivisjonen, og fikk ytterligere tre kamper i de nasjonale cupene. 

I løpet av sine totalt 39 kamper for Aberdeen leverte han hele ni målgivende pasninger, og scoret ett mål. Han ble av de skotske sportsjournalistene kåret til årets unge spiller i Skottland i 2021/22.


Skadehistorikk

12. februar

Han skal ha pådratt seg en langtidsskade, uten at vi vet nøyaktig hvilken type skade det er. Torsdag 16. februar delte han et bilde fra sykesengen, etter at han var blitt operert. Mister trolig resten av sesongen.

10. juli

Da oppkjøringen skulle sparkes i gang ble det oppdaget en ryggskade man ikke kjente til fra tidligere, og Ramsay hadde fremdeles til gode å trene normalt med sine nye lagkamerater, før han var ute på feltet 29. september.