22.Calvin Ramsay

Forsvar

Status

Da oppkjøringen skulle sparkes i gang ble det oppdaget en ryggskade man ikke kjente til tidligere, og Ramsay har fremdeles til gode å trene normalt med sine nye lagkamerater.  
Tilbake: James Pearce i The Athletic tror skotten vil være tilbake i spill etter landskampene i september.

Calvin Ramsay kom til Liverpool fra Aberdeen sommeren 2022, og signerte da en langtidskontrakt.

Den offensive høyrebacken var skotsk U21-landslagspiller da han kom til Liverpool. Han gikk gradene i Aberdeen, en klubb han kom til da han var ni år gammel. Han signerte proffkontrakt med den skotske klubben i 2019.

Ramsay var opprinnelig sentral midtbanespiller, og spilte i den posisjonen helt frem til U15-nivå. Da ble han omskolert til høyreback i forbindelse med en ungdomsturnering. 

Skotten imponerte i en slik grad at han siden har spilt i en posisjonen. Han fikk sin seniordebut for Aberdeen som innbytter i en kamp mot Dundee United i mars 2021. 

Han fikk fem kamper til mot slutten av den sesongen, inkludert sin første start.

Det store gjennombruddet fikk han i 2021/22-sesongen. Da spilte han i Europa Conference League-kvalifiseringen for Aberdeen, og etablerte seg raskt som fast på laget. Han spilte 24 kamper i den skotske toppdivisjonen, og fikk ytterligere tre kamper i de nasjonale cupene. 

I løpet av sine totalt 39 kamper for Aberdeen leverte han hele ni målgivende pasninger, og scoret ett mål. Han ble av de skotske sportsjournalistene kåret til årets unge spiller i Skottland i 2021/22.


Skadehistorikk

10. juli

Da oppkjøringen skulle sparkes i gang ble det oppdaget en ryggskade man ikke kjente til fra tidligere, og Ramsay har fremdeles til gode å trene normalt med sine nye lagkamerater.