Podcast-dokumentar:– Det kan være ordentlig vanskelig å være Everton-supporter i Liverpool

Merseyside-derbyet blir kalt «The Friendly Derby» men ingen andre oppgjør på det øverste nivået i engelsk fotball har fått flere røde kort. I denne podcast-dokumentaren ser vi på historien bak derbyet, og hvor vennskapelig det er i dag.

19. feb 2021 kl 13.11Mari Lunde@mareylunde

Merseyside-derbyet har kallenavnet «The Friendly Derby». På 80-tallet var Liverpools to lag de beste i England, og de tok over London år etter år. På Wembley sang de Merseyside, Merseyside, Merseyside. Men det begynner å bli lenge siden.

Med hjelp av lokale Liverpool- og Everton-supportere forsøker vi å fortelle historien til det lengstlevende derbyet i engelsk toppdivisjon. Er det fortsatt vennskapelig? Og hvordan er det å være en Evertonian i en by hvor de rødkledde regjerer?