John Achterberg skal trene norske barn

Liverpools keepertrener kommer til Norge i sommer.

Liverpools mangeårige keepertrener John Achterberg, skal denne sommeren øse av sine kunnskaper på en norsk keeperskole.

Dette skjer når RASK (Rustad Abildsø SK) og Oslo Keeperskole arrangerer keeperskole 4.-5. juni for både gutter og jenter mellom 10 og 17 år, og uansett ferdighetsnivå.

Skolen vil bestå av både keepertrening og et foredrag med John Achterberg, som har vært med på Liverpools triumfer i både Champions League og Premiere League.

– Vi skulle egentlig holde denne keeperskolen for to år siden, men da ble den avlyst på grunn av korona. Men vi har pleiet kontakten med Achterberg siden da, og hatt jevnlig kontakt. Han er en veldig hyggelig kar, og tar dette litt som avkobling egentlig. Han reiser så mye rundt, men får stort sett bare sett flyplasser og det han ser fra bussvinduet ellers, sier Lars Hoel i Oslo Keeperskole til Liverpool.no.

– Nå har vi fått med oss en klubb som har samme intensjon som oss, det å vekke keeperinteressen, og da er det godt å få med seg keepertreneren til en av verdens beste keepere, Alisson Becker.

Fremmer keeperrollen

– RASK er en nystartet klubb som ønsker å sette søkelys på keeperrollen i bydelen, og da fant vi hverandre i det. Vi krysser fingrene for at vi får gjennomført med opptil 120 deltakere, sier Hoel.

«Vi vil å bruke dette arrangementet til å markere og å markedsføre den nye klubben RASK, som er en nyetablert fusjon av Rustad IL og Abildsø IL i bydel Østensjø», skriver Jarle Birkeli, leder i RASK i en pressemelding.

«RASK har valgt Oslo Keeperskole som samarbeidspartner på dette arrangementet med utgangspunkt i tidligere erfaring med keeperutvikling i klubben. Det er jo ekstra interessant og spennende at Oslo Keeperskole kan bidra til å skape ekstra løft, fokus og kvalitet på arrangementet ved å eksklusivt benytte Liverpools keepertrener John Achterberg sammen med egne kvalifiserte instruktører til dette arrangementet, skriver han videre.

Det sportslige opplegget styres og ledes fullt og helt av John Achterberg.

Påmelding for fotballskolen finner du på Keeper.no. 

(Vi gjør oppmerksom på at Liverpool supporterklubb ikke er med å arrangere keeperskolen, all kontaktinfo til arrangørene finnes på på Keeper.no)