Slik kan du støtte demensaksjonen 2023

Kommende uke gjennomføres årets demensaksjon. I samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen oppfordrer vi våre medlemmer til å støtte som bøssebærer eller via Vipps.

Som mange av dere vet innledet vi et samarbeid med Nasjonalforeningen i sommer. Bakgrunnen for det er historien til Jan Runar Eliassen.

Bare 44 år gammel ble han diagnostisert med Alzheimer – en uhelbredelig sykdom som sjelden rammer så unge mennesker. Jan Runar brenner for et bedre tilbud til de som rammes og for mer demensforskning. I dag har over 100.000 demens, og det blir over dobbelt så mange innen 2050 dersom legevitenskapen ikke finner medisiner som kan stoppe utviklingen.

Slik kan du støtte

Vi ble veldig imponert hvordan Jan Runar har brukt Liverpool FC som en positiv ting i forhold til sykdommen – både via TV-serien Demenskoret – men også ellers i hverdagen. Han har virkelig vært med å bryte ned stigma rundt demens og satt sykdommen på kartet.

I vår kåret vi ham til årets supporter.

Nå stiller vi opp for Jan Runar og Nasjonalforeningen og oppfordrer medlemmene våre til å bidra. Det kan du gjøre på to måter. Enten å stille som bøssebærer eller å vippse et valgfritt beløp til Vipps nummer 2216 (eller begge deler!).

Hvis du er tilknyttet en Liverbirdsklubb vil mange av dere bli kontaktet av Nasjonalforeningen for folkehelsen lokalt.

Selve innsamlingsaksjon skjer i uke 38 – det blir 23/24. september hvor det meste av aktiviteten skjer. For å stille som bøssebærer ta gjerne kontakt med et av lokallagene.

Tusen takk til alle som er med å bidra til denne gode saken.

YNWA!

PÅ ANFIELD I AUGUST: Vi tok med Jan Runar og kona Marion til sesongens første hjemmekamp.

PÅ ANFIELD I AUGUST: Vi tok med Jan Runar og kona Marion til sesongens første hjemmekamp.