Alt du trenger å vite før kampen mot Aston Villa:Liverpool må slå gamle lagkamerater på Villa Park i kveld

Liverpool reiser til Villa Park for å bryne seg på Steven Gerrards menn.

Liverpool reiser til Birmingham og Villa Park for kveldens Premier League-kamp mot Aston Villa. Der blir det et gjensyn med flere gode, gamle kjenninger som Villa-manager og Liverpool-legende Steven Gerrard, tidligere Liverpool-stjerne Philippe Coutinho, og tidligere Liverpool-spiss Danny Ings.

De rødkledde tapte poeng i helgen, etter uavgjort mot Spurs, og er helt avhengig av seier på Villa Park i kveld for at titteldrømmen fortsatt skal leve. Gerrard klarte aldri å vinne ligatittelen for sin barndomsklubb, men kan altså ha enorm påvirkning på sesongens utfall – i kveld tar de imot Liverpool på Villa Park, og i sesongens siste kamp er det Manchester City som venter på Etihad.

MOTSTANDER: Steven Gerrard var noe så sjeldent som Anfields motstander i desember. Det blir han igjen i kveld.

MOTSTANDER: Steven Gerrard var noe så sjeldent som Anfields motstander i desember. Det blir han igjen i kveld.

Hva sier managerne?

Etter helgens resultater har Manchester City en luke på tre poeng – samt en bedre målforskjell – ned til Liverpool på andreplass. Jürgen Klopp mener at det ikke er noen grunn til å gi opp enda.

– Det er ikke over! Vi har begge tre kamper igjen og min bekymring er hvordan vi kan vinne våre kamper. Det er ikke umulig enda så hvorfor gi opp nå? spurte Klopp på sin pressekonferanse mandag.

Klopp fortalte at han var glad for å få muligheten til å spille igjen så kort tid etter uavgjortkampen mot Tottenham.

– Jeg er veldig glad for det! Det hadde også vært fint å spilt kampen på onsdagen. Når jeg snakker om begravelsesstemning etter Tottenham-kampen mente jeg blant dere i pressen, ikke spillerne mine. Hadde vi vunnet 1-0 men spilt dårlig hadde alle vært fornøyd.

Pep Guardiola fikk mye oppmerksomhet for sine uttalelser om Liverpool søndag, der han hevdet at «alle heier på Liverpool». Klopp er ikke av samme oppfatning.

– Mange folk her vil at vi skal vinne trofeet, for vi er i Liverpool. Men det er likevel bare kanskje 50% her som vil det, lo han.

Klopp mener at managere er påvirket av nylige kamper når de møter pressen, og lurer på om å ryke ut av Champions League kan ha plaget Guardiola da han ble intervjuet.

– Det jeg sa etter Tottenham-kampen (Klopp kritiserte Tottenhams spillestil) hadde jeg ikke sagt i dag. Det var bare min følelse i øyeblikket. Det var t tydeligvis tøft å ryke ut mot Real Madrid.

AVGJØRENDE: Luis Diaz scoret Liverpools utligningsmål mot Spurs lørdag og sørget for at avstanden mot City ikke ble mer enn tre poeng.

AVGJØRENDE: Luis Diaz scoret Liverpools utligningsmål mot Spurs lørdag og sørget for at avstanden mot City ikke ble mer enn tre poeng.

Steven Gerrard møtte også pressen på mandag, og han lover at hans Liverpool-bakgrunn ikke vil påvirke kveldens kampplan.

– Min jobb er å vinne fotballkamper for Aston Villa. Det vil alltid være realiteten i alle klubber jeg trener, fortalte han pressen, og insisterte på at de går inn for å vinne kampen.

– Hvis du vil ha en overskrift som «Steven Gerrard sier at han skal stoppe Liverpools tittelhåp» så kommer du ikke til å få det av meg.

– Jeg kommer ikke til å snakke om hvordan vårt lag kan påvirke bunnkampen eller toppkampen. Mine prioriteringer ligger i Aston Villa og bare her, sa Gerrard.

Hvordan er skadesituasjonen?

Klopp bekreftet på pressekonferansen at Roberto Firmino kan være tilbake i troppen i kveld. Brasilianeren har måttet sett de siste kampene fra sidelinjen da han ikke har klart å riste av seg fotskaden han fikk på tampen av FA-cupsemifinalen mot Manchester City.

åpner altså Klopp for at Firmino kan være involvert i kamptroppen.

– Bobby trente før forrige kamp. Han er på vei tilbake, men må trene enda mer og det gjør han! Det er en avgjørelse for tirsdag, for han kommer nærmere og nærmere. Forhåpentligvis kan han bli involvert.

BLE SKADET: Firmino skadet seg i kampen mot Manchester City på Wembley, men nærmer seg en retur.

BLE SKADET: Firmino skadet seg i kampen mot Manchester City på Wembley, men nærmer seg en retur.

Klopp hadde heller ingen andre skader å melde om, så det meste ser lyst ut før ukens viktige kamper mot Aston Villa og helgens FA-cup-finale mot Chelsea.

For Steven Gerrards del er også situasjonen uforandret fra helgens kamp mot Burnley. Det vil si at scouseren må klare seg uten Leon Bailey (ankelskade), Jacob Ramsey (lyskeskade) og Kortney Hause (abdominal) som alle er på skadelisten.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool ligger tre poeng bak Manchester City og er helt avhengig av å vinne sine tre gjenværende kamper, og helst pynte på målforskjellen i prosessen. Seier er eneste alternativ for å holde kvadrupel-drømmen i live.

Da lagene møttes på Anfield i desember vant Liverpool 1-0, da et straffespark måtte til for å skille lagene. Mohamed Salah satt ballen kontant i mål bak Emiliano Martinez.

Forrige Premier League-kamp på Villa Park var noe ganske annet. Villa, under Dean Smith sin ledelse, tok i mot den regjerende ligamesteren i oktober 2020. Foran tomme tribuner vant hjemmelaget vanvittige 7-2 – en kveld hvor absolutt alt gikk på tverke for Liverpool. Ollie Watkins storspilte og satt tre baller i mål – tre baller gikk i mål bak Adrian via en forsvarsspiller. Jack Grealish spilte en av sine beste kamper – men spissen har byttet ut Villa Park med Etihad siden storseieren.

TOTALSVIKT: Alt gikk galt da Liverpool møtte Aston Villa i oktober 2020.

TOTALSVIKT: Alt gikk galt da Liverpool møtte Aston Villa i oktober 2020.

Salah scoret to mål, men det var altså en kveld hvor forsvarsspillet fullstendig raknet. Måtte fadesen ikke gjenta seg i kveld.

Aston Villa ligger på en 11. plass på tabellen, og Gerrard fortalte på sin pressekonferanse at de har ambisjoner om en topp ti-plassering når sesongen er over. Da Gerrard tok over etter Smith, lå de på en 16. plass noen få poeng over nedrykksstreken. En topp ti-plassering vil bety at scouseren har gjort en godkjent jobb i sin første managerjobb i Premier League.

Hvem skal starte?

Det blir veldig spennende å se hvilken tropp Klopp tar ut i kveld. Tyskeren mener at drømmen om ligagullet ikke er over, men har nok også lørdagens finale i FA-cupen i tankene når laget skal velges.

Både Jordan Henderson og Andy Robertson fikk en tidlig hvil lørdag kveld. Kostas Tsimikas kom inn for Robertson – noe som kan tyde på at det er skotten som er tiltenkt venstreback-plassen også i kveld. Ibrahima Konaté fikk en sjelden ligastart lørdag, mens Joel Matip fikk hvile. Det kan bety at Matip er tilbake fra start igjen i kveld.

På midtbanen ønsker nok de fleste å se Thiago og Fabinho fra start igjen, ved siden av Naby Keita eller Jordan Henderson. Henderson fikk som sagt hvile etter en times spill på lørdag, noe som igjen kan tyde på at kapteinen starter i kveld.

På spissplass er det alltid spennende. Roberto Firmino kan være aktuell, men det er nok mer sannsynlig at han starter på benken. Sadio Mané og Salah virker som overmennesker som ikke trenger hvile – så spørsmålet er mest sannsynlig hvem den tredje angriperen blir. Diogo Jota eller Luis Diaz?

Hvem ønsker du å se fra start? Ta ut ditt lag her.

Hva kan du lese før kampen?

Liverpool og Aston Villa har møtt hverandre 198 ganger tidligere, og kjenner hverandre godt. Det blir ofte mye drama og sene seiersmål når Liverpool gjester Villa Park.

Tidligere Liverpool-spiss Danny Ings sluttet seg til Aston Villa foran sesongen, men har brukt litt tid på å finne seg til rette i Birmingham-klubben. Nå virker det som at han har våknet fra dvalen.

Steven Gerrard og hans lag kan spille en stor rolle i sesongens kamp om ligagullet, da de skal møte både Liverpool og Manchester City. Liverpool-legenden sier at dette er det beste Liverpool-laget han noen gang har sett.

Klopp mener at kampen om ligagullet ikke er avgjort – og dette er det som skal til for at gullet avgjøres med play-off.

Kostas Tsimikas er helt enig med Klopp, men innrømmer at poengtapet mot Spurs ikke var helt ideelt.

Philippe Coutinho er på lån hos Gerrard fra Barcelona. Aston Villa ønsker å beholde brasilianeren permanent, til tross for at han ble vraket mot Burnley lørdag.

Klopp var misfornøyd med deler av angrepsspillet i uavgjort-kampen mot Tottenham. Dette håper han han slipper å se i kveld.

Pep Guardiola uttalte søndag at «alle heier på Liverpool» etter Citys seier over Newcastle. Guardiola har nok ikke helt rett i det, men Liverpool er langt mer populære i England enn rivalen.

Hvordan kan du følge kampen?

Aston Villa - Liverpool har avspark kl. 21.00, og blir vist på TV 2 Sport Premium.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).