Manchester United-supporter:– Kampen på Anfield er massiv for Manchester United

Manchester United-supporterne nyter årets sesong, men har ikke avskrevet Jürgen Klopps Liverpool.

Dessverre for oss Liverpool-supportere så er det lite med årets Manchester United-lag som minner om forrige sesong.

Ten Hag har gjort som Klopp

De røde i Manchester koser seg med fremgangen de ser på banen. Vi har tatt en prat med Jay Motty fra YouTube-kanalen Stretford Paddock om helgens kamp, og United-supporteren er ikke i tvil om hva som er årsaken til forandringen.

– Erik ten Hag har kommet inn. Han har gjort endringer, både med signeringer og at han har fått spillere som var gode men som ikke leverte i fjor, til å leve ut sitt potensiale. Han har bare gjenopplivet hele stedet.

I 2021/22-sesongen vant Liverpool 9-0 sammenlagt over to kamper mot Manchester United. 5-0-tapet på Old Trafford var oppsiktsvekkende, og ikke lenge etter fikk daværende manager Ole Gunnar Solskjær sparken. Ralf Rangnick tok over ut sesongen, og Erik ten Hag signerte en treårskontrakt i juni 2022.

KONTRASTER: Kontrastene var store da Liverpool tok i mot Manchester United på Anfield i fjor. De røde vant 4-0, til Harry Maguires store fortvilelse.

KONTRASTER: Kontrastene var store da Liverpool tok i mot Manchester United på Anfield i fjor. De røde vant 4-0, til Harry Maguires store fortvilelse.

Ten Hag har tilsynelatende hatt en umiddelbar effekt på laget.

– Man kjenner jo til det i Liverpool, hvordan en manager kan komme inn og forandre ting med en gang, og Erik ten Hag har gjort det. Han har gjort alt riktig. Det er en fryd å se United for tiden. Det er en fryd å se fotballen de spiller, at troen, mentaliteten, alt er der. Og personellet. Det er Erik ten Hag sin fortjeneste.

Det kan altså minne litt om effekten Klopp hadde da han kom inn i 2015, men det er verdt å merke seg at laget Klopp hadde til rådighet var noe svakere enn det ten Hag tok over.

– Det er ingen dårlig sammenligning å se på Jürgen Klopp i Liverpool, han fikk alle i gang. Men det tok han et par sesonger, og det har tatt ten Hag seks-syv måneder, etter de første kampene, sier Motty og viser til Uniteds sesongstart.

Manchester United startet sesongen med to strake tap. De åpnet med 2-1-tap mot Brighton på Old Trafford, før de ble ydmyket og tapte hele 4-0 mot Brentford i London. Siden den gang har det sett langt lysere ut for dem.

Anfield-kampen er massiv

– Vi har allerede vunnet et trofé og dermed fjernet det presset fra ham, det hang jo over Ole Gunnar Solskjær gjennom hele hans tid som manager i Manchester United. Så ja, mentaliteten har endret seg. Vi har troa, vi har vunnet ett trofé, og nå handler det om å fortsette og forhåpentligvis plukke mer sølvtøy fra det som har vært en veldig morsom sesong.

Manchester United kan i teorien vinne fire trofeer denne sesongen. De har allerede vunnet ligacupen, og er fortsatt med i FA-cupen og Europaligaen.

– Jeg tror det kan bli flere trofeer. Jeg tror vi kan få til noe i Europaligaen. Det blir vanskelig i FA-cupen, der er Manchester City fortsatt med og de er favoritter, og i ligaen er vi jo på tredjeplass. Så vi kan ikke la oss rive oss fullstendig med.

Det er en teoretisk mulighet til ligagull for Manchester United, selv om de fleste tenker at det står mellom Arsenal og Manchester City. Arsenal har et elleve poengs forsprang på Manchester United, som har én kamp til gode på både Arsenal på førsteplass og Manchester City på andreplass. Byrivalen ligger seks poeng foran. Dersom United vinner på Anfield, tror Motty at store ting kan skje.

– Kampen på Anfield er massiv. Hvis vi vinner, så må Manchester United sees som reelle tittelutfordrere. Det er mye mer fotball som skal spilles, City og Arsenal skal møte hverandre. Men vi har ikke råd til å miste poeng, da vi har gitt oss selv en stor jobb å gjøre.

NOE Å BRYNE SEG PÅ: Jay Motty tror United vil gå offensivt ut, ledet av Rashford.

NOE Å BRYNE SEG PÅ: Jay Motty tror United vil gå offensivt ut, ledet av Rashford.

På søndag forventer han en typisk Liverpool mot Manchester United-kamp.

– Jeg vet at United vil ha en bra gjeng i borteseksjonen på Anfield, og Liverpool-supporterne vil være klare. Men sånn som vi spiller for tiden, og angrepet vårt med Marcus Rashford, så tror jeg at vi går offensivt ut.

Rashford har hatt en sterk sesong, med 25 mål på 39 kamper så langt.

– Liverpool har holdt buret rent i en periode nå, men over sesongen har de sett sårbare ut og jeg tror at hvis vi får Rashford i gang, og Anthony og kanskje Garnacho eller lignende kan utfordre forsvarsspillerne til Liverpool, så vil vi skape problemer. Liverpool har også gode angripere så jeg tror dette er en kamp som kommer til å gå fra boks til boks.

– Nuñez er en god signering

Så nå vet vi hva som har skjedd med Manchester United denne sesongen – ten Hag har snudd opp ned på Old Trafford – men hva tror en United-supporter har skjedd med Liverpool denne sesongen?

– Jeg vet ikke om dere er slitne eller hva, men det føles ikke som Liverpool har kommet i gang igjen. De startet sesongen ganske ustabilt for å si det mildt, og har liksom aldri kommet i gang.

– De er gode nok til å slå hvem som helst, dette Liverpool-laget hvis man ser på noen av spillerne, og jeg synes Darwin Nuñez er god. Jeg vet han kritiseres mye men jeg synes det er en god signering, sier han om Liverpools til tider utskjelte uruguayaner.

– Men jeg føler at når man ser Liverpool nå så får man ikke samme følelsen som for et par år siden, da man følte at dette er et lag som alltid finner en måte å vinne på. Når de ligger under så ser det ut som de sliter, og Real Madrid-kampen var et godt eksempel på det. Et par år siden ville Liverpool ha vunnet den kampen.

– Det ser ut som at dere trenger en ordentlig oppussing. Men Liverpool under Jurgen Klopp… jeg lar meg ikke lure av at det går litt dårlig en periode, for vi har sett før hva Liverpool klarer.

– Men forhåpentligvis går det dårlig i en uke til, minst, ler han.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.