Kampkommentar Liverpool – Atletico MadridImponerende jobb utført av gruppevinner Liverpool

2-0 seier mot Atletico ga fire strake seire i Champions League og godt utgangspunkt for de neste kampene i Premier League.

Et innlegg fra Trent Alexander-Arnold til hodet til Diego Jota og smack, 1-0! Et innlegg fra Trent Alexander-Arnold til føttene til Sadio Mané og smack, 2-0!

21 minutter og Liverpool hadde vært effektive mot et rystet og grinete Atletico Madrid. Situasjonen ble ikke bedre etter 36 minutter da Felipe meiet ned Sadio Mané bakfra. Mange forventet nok et gult kort, med et strøk av oransje over seg, men dommeren viste direkte rødt til Atletico-spilleren. Var det fordi spilleren nærmest hånlig gikk vekk, men i så fall skulle det vel vært to gule og som hadde gitt en annen suspensjon, eller påvirket det dommeren til å være «streng»?

Okke som, Liverpool gikk med tilsynelatende full kontroll til pause.

Gode utskiftninger

Andy Robertson, Ibrahima Konaté, Thiago og Roberto Firmino satt alle på benken fra start. Hadde Jürgen Klopp allerede kampen mot West Ham noe i tankene?

Det var helt greie bytter. Robbo spiller i London, men Kostas Tsimikas viser bra klasse på venstrebacken om dagen og gir skotten både konkurranse og mulighet til av og til å få seg en hvil.

Er tanken at Konaté skal duellere med svære Antonio hos fremadstormende West Ham? Det høres igjen logisk ut, og nok en gang er det to gode spillere i Konaté og Matip som duellerer om å spille ved siden av van Dijk.

Midtbanen er helt på læret om dagen, og nå ble også Curtis Jones skadet på trening. Fabinho og Thiago, som delte spilletiden mot Atletico, er en befrielse, men Klopp hadde likevel lite annet valg enn å la Jordan Henderson og Alex Oxlade-Chamberlain spille fra start. Med fasit i hånd gikk det helt greit, selv om jeg nok synes Hendo virket til dels litt treg i draget etter mange kamper på kort tid. Ox spilte seg opp og vil ha fått en bra opplevelse.

På topp virket det helt riktig å la Firmino være benkesliter ut fra de siste kampene, selv om vi aner at det var tenkt at brassen skulle starte i Premier League. Nå må vi bare krysse fingrene for at han skade ikke er langvarig. Diogo Jota scorer viktige mål, portugiseren virker ofte å score «1-0 mål». Sadio Mané har virket litt kvikkere i det aller siste, og mens Atletico virket tent på å fyre ham opp, virket afrikaneren klar til innsats. Sadio ga dem mange problemer, og scoret, før han også fikk et ikke altfor overraskende gult kort.

AKTIV KAPTEIN: Mange kamper for Jordan Henderson i det siste.

AKTIV KAPTEIN: Mange kamper for Jordan Henderson i det siste.

Kan bruke troppen

Atletico virket å ha noe av en krampetrekning etter 0-2, før utvisningen ga inntrykk av å blåse lufta helt ut av dem.

Liverpool kunne og burde ha punktert det foran The Kop tidlig i 2. omgang, men gjorde det ikke. En trodde at Luis Suarez fikk en heldig utligning, men VAR forhindret det slik det var blitt gjort for Liverpool noen minutter tidligere. Suarez viste heller lite og ble faktisk byttet ut rett etterpå.

En Thiago uten kamptrening hadde nær forært Atletico en stor sjanse, da det snart dreide seg om å sikre ut tre poeng. Tre poeng som ikke bare sikret avansement til cupspillet, men som gjør at Liverpool er garantert førsteplass i gruppe B i Champions League.

Det gjør at Klopp kan bruke troppen i de to siste kampene mot Porto og i Milano. En aner et rødt folkekrav om at manageren gjør nettopp det. Både etter tidligere erfaring da Diego Jota ble skadet mot Midtjylland i en lignende situasjon forrige sesong. Det hjalp heller ikke at en hoderystende Bobby Firmino forlot banen, etter å ha kommet inn for Mané i pausen, med en skade. Oxlade-Chamberlain virket også å ha fått en smell.

Jobben utført

For nå gjelder det å lappe sammen startelleveren i en slik grad at en kan holde følge med Chelsea øverst på ligatabellen.

Jobben i gruppespillet i Champions League ble utført, om ikke smertefritt, så på beste måte i en antatt hard gruppe. Det var en profesjonelt meget dyktig utført arbeidsoppgave mot en av de antatt vanskeligste motstanderne i europeisk fotball.

Stort sett var det full kontroll på en kveld hvor Alisson hadde lite å gjøre. Vi har nevnt kompetente vikarer, og dette er en sesong hvor Liverpool bare fortsetter å skape sjanser.

Høyresiden med Alexander-Arnold og Salah var sylskarp igjen, og Sadio Mané var som nevnt frisk den omgangen han spilte. VAR tok fra Diego Jota en scoring til med noen centimeteres margin, for øvrig ypperlig satt opp av Joel Matip, og var en stadig trussel.

En sterk prestasjon selv om det nok ikke vil være en kveld som vil bli regnet blant de legendariske. Til det hadde de røde for god kontroll.

Det dreide seg om å gjøre en jobb.

DIEGO JOTO: Scorer viktige mål.

DIEGO JOTO: Scorer viktige mål.