Liverpool.no kårer månedens spiller i november: «Tilbake på sitt aller beste»

Nok en gang er redaksjonen helt enige når månedens spiller skal kåres. I november var det ingen tvil om hvem som var Liverpools beste.

November er over, og etter en shaky periode før landslagspausen fikk Liverpool virkelig sving på sakene. 

Måneden startet veldig godt med 2-0-seieren over Atletico Madrid på Anfield, men den påfølgende helgen kom sesongens første tap da West Ham ble for sterke på London Stadium. 

Det ser ut til at Jürgen Klopp gjorde mye nytte av landslagspausen som fulgte, for etter det gikk det bare én vei. Arsenal ble sendt hjem med 4-0 i sekken etter å ha gjestet Anfield, og en uke senere led Southampton samme skjebne. I mellomtiden hadde Porto blitt slått 2-0 i Champions League. 

Månedens toppscorer ble Diogo Jota med fire mål, mens Trent Alexander-Arnold hadde hele seks målgivende pasninger. Han fikk også med seg flest bestemannspriser på vår spillerbørs. 

Husk at storseieren på Goodison Park ikke teller med i denne kåringen, ettersom den ble spilt 1. desember.

Mål i november

4 - Jota

2 - Salah, Mané, Thiago

1 - Alexander-Arnold, van Dijk, Minamino, Origi

Målgivende i november

6 - Alexander-Arnold

2 - Salah

1 - Henderson, Robertson, Mané. 

Liverpools beste i oktober (spillerbørsen liverpool.no)

LFC - Atletico Madrid 2-0: Alexander-Arnold
West Ham - LFC 3-2: Alexander-Arnold
LFC - Arsenal 4-0: Jota
LFC - Porto 2-0: Thiago
LFC - Southampton 4-0: Alisson

Månedens spiller: Trent Alexander-Arnold

På bakgrunn av spillerbørsene i de seks kampene har vi plukket ut fem kandidater til månedens spiller. Redaksjonen i liverpool.no har deretter gitt 3, 2 og 1 poeng til spillerne de mener har vært best. 

De fem spillerne som var nominert til månedens spiller i september: 

Trent Alexander-Arnold, børssnitt på 7,75, spilte fire kamper. Ett mål og hele seks målgivende pasninger!

Diogo Jota, børssnitt på 7,75, spilte fire kamper. Fikk med seg fire mål og en bestemannspris på børsen.

Mohamed Salah, børssnitt på 7,6, spilte fem kamper. Det ble to mål og to målgivende pasninger.

Thiago Alcantara, børssnitt på 7,5, spilte fire kamper. Scoret to mål og ble Liverpools beste én gang.

Virgil van Dijk, børssnitt på 7,5, spilte fire kamper. Fikk seg endelig en scoring, og noterte i tillegg tre clean sheets i ligaen.

På bakgrunn av dette har redaksjonen avgitt sine stemmer, og det ender nok en gang enstemmig. Denne gangen er det Trent Alexander-Arnoldsom kåres til månedens spiller av liverpool.no.

Trent får totalt 18 poeng av 18 mulige.

Salah får 8 poeng, Jota får 7 poeng, Thiago får 3 poeng, mens van Dijk ikke har fått noen poeng.

Begrunnelsene

Her kan du lese hvordan redaksjonen stemte og hvorfor.

Arve Vassbotten

3 poeng til Alexander-Arnold, 2 poeng til Salah, 1 poeng til Jota.

«Etter en variabel fjorårssesong og vrakingen fra landslaget og et EM som gikk i vasken på grunn av skade, virker det som om sommerens opptrening, godt med hvile og revansjelysten har gitt resultater, for denne sesongen har Trent virkelig vært tilbake til slik vi liker å se ham. Spesielt den siste måneden har han vært utrolig god. Målpoengene er imponerende nok de, men han står bak så mye mer også. Selv om han er back, så er det nesten så jeg glemmer eller overser hva han gjør defensivt, for den offensive jobben er uansett av så vanvittig høy klasse og fremstår som hans fremste oppgave». 

«Veldig tett om de andre plassene for meg. Elsker å se Thiago i aksjon mer regelmessig, men det er ikke mulig å komme unna Salah, selv om han målpoengmessig hadde langt bedre uttelling sist måned, så gjør han ting så ekstremt bra for tiden, og er definitivt en mye bedre lagspiller også enn han har vært i perioder tidligere. Det er kanskje urettferdig mot Jota at han ikke får 2 poeng her, for han scorer så mange viktige mål, men Salah er som en orkan for tiden, og virvler opp sjanser konstant - og jobber også veldig godt defensivt». 

Arild Skjæveland

3 poeng til Alexander-Arnold, 2 poeng til Salah, 1 poeng til Thiago.

«Trent er tilbake på sitt aller beste fra 2019 og 2020-nivå no som ting har satt seg med Virgil van Dijk tilbake og midtbanen på plass. Som å spele med ein ekstra angripar. Verdens beste i sin posisjon og enorm i november»

«Salah er i sitt livs form og heilt ustoppelig om dagen. Det er langt meir enn bare mål og assist - han jobbar knallhardt og er heilt enorm i banespelet og». 

«Thiago kunne nesten fått to poeng for det målet mot Porto aleine, men er for gode konkurrentar. No begynner me å sjå det beste fra han, måtte det fortsette». 

Tore Hansen

3 poeng til Alexander-Arnold, 2 poeng til Jota, 1 poeng til Salah.

«Trent er tilbake – også på landslaget, og har hatt en suveren måned med imponerende stabilitet. Ikke minst som servitør foran kassa. Etter litt problemer etter nyttår har scouseren slått tilbake og viser igjen hvorfor han er en av Europas meste spennende høyrebacker». 

«Jota er kanskje den mest utprega goalgetteren vi har og står med et snitt på ett mål per kamp. God på hodet og en angriper det alltid lukter mål av. Han spiller mer direkte enn de andre på topp og blitt en svært viktig tilvekst. Nå snakkes det ikke lenger bare om de tre på topp, men de fire». 

«Salah har vært i en egen liga totalt sett i høst. Jobber hardt begge veier – helt enorm statistikk for sesongen. Mannen som må stoppes hvis du skal stoppe Liverpool og synes helt uvurderlig for tiden. Nå er det viktig at han holder koken oppe frem til den afrikanske mesterskapet». 

Mari Lunde

3 poeng til Alexander-Arnold, 2 poeng til Jota, 1 poeng til Salah. 

«Scouseren har vært helt sjef, eller skal vi si boss (bada-bing), i november måned. Trent var også god mot West Ham, der de fleste medspillerne hadde en dårlig dag. Vært med på det meste som har blitt skapt fremover. Helt instrumental». 

«Jota har funnet godformen den siste tiden, og en Jota i form klarer man nesten ikke holde unna mål».

«Egentlig kunne Salah fått både tre og to poeng, men artig å variere litt si. Salah har jo utrolig nok gått målløs av banen ved et par anledninger, men har ikke sluttet å levere av den grunn. En komplett spiller, som noen ville sagt». 

Einar Kvande

3 poeng til Alexander-Arnold, 2 poeng til Salah, 1 poeng til Jota

«Trent har vært utrolig stabil, og har flere lekre målgivende, samt et suverent frisparkmål mot West Ham. Salah er den store stjernen i laget nå, som skaper trøbbel for alle motstandere, selv om de er klar over hvordan han opererer. Sterk i kroppen, vanskelig å få tak på, og en målgarantist. Jota imponerer med sin effektivitet foran mål, og har en egen evne til å være på riktig sted til riktig tid». 

Jens Bessesen

3 poeng til Alexander-Arnold, 2 poeng til Thiago, 1 poeng til Jota.

«Trent har vist frem at han virkelig er et geni med utelukkende gode kamper i november. Selv den som endte i tap. Syv målpoeng er utrolig fangst, og noen av de målgivende har vært rene kunstverkene».

«Det er en til at ting har stabilisert seg litt etter at Thiago kom tilbake fra skade. Når han spiller ved siden av Fabinho vinner Liverpool nesten alltid uansett. Det at han får med seg et par flotte mål er en hyggelig bonus. Ikke bli skadet igjen, er du snill». 

«Salah burde nok få et poeng eller to, men han har fått månedens spiller to ganger på rad, og når han da leverer litt mer menneskelige tall for en gangs skyld, fortjener Jota et poeng. Fire mål på fire kamper - inkludert en strålende leveranse mot Southampton like før måneden tok slutt». 

Snittet

Her kan du se hva alle Liverpool-spillerne fikk i snitt på spillerbørsen på liverpool.no i november.

 • Alexander-Arnold 7,75 (fire kamper)
 • Jota 7,75 (fire kamper)
 • Salah 7,6 (fem kamper)
 • Thiago 7,5 (fire kamper)
 • Van Dijk 7,5 (fire kamper)
 • Mané 7,4 (fem kamper)
 • Tsimikas 7,33 (tre kamper)
 • Fabinho 7,25 (fire kamper)
 • Alisson 7 (fem kamper)
 • Robertson 7 (to kamper)
 • Firmino 7 (én kamp)
 • Williams 7 (én kamp)
 • Morton 7 (én kamp)
 • Oxlade-Chamberlain 6,8 (fem kamper)
 • Matip 6,75 (fire kamper)
 • Henderson 6,66 (tre kamper)
 • Konaté 6,5 (to kamper)
 • Minamino 6 (én kamp)

Månedens spiller 2021/22
August: Virgil van Dijk
September:Mohamed Salah
Oktober: Mohamed Salah
November: Trent Alexander-Arnold

Alle spillerbørsene kan du finne her: https://www.liverpool.no/tag/spillerboers