James Pearce:Klokken tikker for Kop-ikonets Liverpool-karriere

Divock Origi har skrevet navnet sitt med gullskrift i Liverpool-historien, men nå virker belgieren totalt uinteressert.

26. nov 2020 kl 14.14Einar Kvande

Det er gått nesten to år siden Divock Origis dramatiske overtidsmål i Merseyside-derbyet, som fikk farten på belgierens Liverpool-karriere igjen. Og hvem kan glemme Origis to scoringer i 4-0 nedsablingen av Barcelona i Champions League-semifinalen på Anfield, og målet som avgjorde den påfølgende finalen mot Tottenham i Madrid?

Belønningen for dette ble en ny langtidskontrakt for Origi. Angriperen spilte 42 kamper for Liverpool forrige sesong, men bare 14 av disse var fra start. Klopp benyttet belgieren som et våpen han kunne sette inn fra benken, når noen av stjernetrioen på topp trengte en pause eller ikke leverte varene.

Men etter kjøpet av Diogo Jota fra Wolverhampton i sommer, virker veien til startoppstillingen lenger enn noen gang for Origi. 25-åringen har ikke tatt utfordringen han har fått i fanget. Isteden virker det som han har gitt opp. Mot Atalanta misbrukte han enda en mulighet til å spille seg inn i startoppstillingen. Han ble erstattet av Jota bare sekunder etter at italienerne hadde tatt ledelsen, en time ut i kampen. 

ET SYMBOLSK BYTTE: Diogo Jotas kanonform betyr at Divock Origi er lenger ute i kulden enn noen gang tidligere i sin Liverpool-karriere.

ET SYMBOLSK BYTTE: Diogo Jotas kanonform betyr at Divock Origi er lenger ute i kulden enn noen gang tidligere i sin Liverpool-karriere.

Blir neppe solgt i januar

– Origi har spilt bare ett minutt med Premier League-fotball så langt denne sesongen, og det var ingenting mot Atalanta som tydet på at han vil få mer spilletid med det første, skriver James Pearce hos The Athletic.

– Klopp ga klart uttrykk fra sidelinjen at han ikke var fornøyd med den tidligere Lille-spissens bevegelser. Han satte ikke nok preg på kampen. Han var en passasjer, fortsetter Pearce.

– Origi var alt for statisk. Sett bort fra en god kombinasjon med Salah, ble han ikke den tilretteleggeren i angrepet som Liverpool trengte. Klopp startet med Origi fremfor Takumi Minamino basert på hva han hadde sett på treningsfeltet, men Origi takket ikke for tilliten.

– Takket være den tette terminlisten og behovet for en stor tropp er det lite sannsylig at Origi vil bli solgt i januar, men klokken tikker, slår Pearce fast.

– Han har klart å få fart på Liverpool-karrieren igjen tidligere, etter at mange hadde avskrevet ham. Han takket nei til en overgang til Wolves i 2018, etter en sesong på lån hos Wolfsburg. Han spilte nesten ikke i første halvdel av 2018/19, før han plutselig fikk selvtillit etter brøleren til Jordan Pickford. Men denne gangen har han et fjell å bestige, med formspilleren Jota som supplement til de tre på topp, avslutter den velinformerte Athletic-journalisten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]