– Jeg vil påstå at de har langt mer informasjon om oss, enn vi har om dem

Jürgen Klopp forventer tøff motstand fra et West Bromwich med Sam Allardyce ved roret.

24. des 2020 kl 23.24Einar Kvande

– Vi har analysert dem, og det er en blanding av Everton da Sam var der, og deres forrige kamp, hans første kamp som WBA-manager, mot Aston Villa. Jeg forventer en vanskelig motstander. Det har alltid vært vanskelig mot Sam Allardyce sine lag. De er godt organiserte, bryr seg ikke så mye om å holde på ballen, og i den situasjonen West Bromwich er blir det en skikkelig krig uansett, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse julaften.

– Sam er en spesialist på å organisere lag for slike kamper som dette, så vi forventer selvsagt en tøff kamp.

– Jeg vil påstå de har mye mer informasjon om oss enn vi har om dem. Sam hadde bare noen dager til å forberede seg til Villa-kampen, og nå har han hatt en hel uke. Det er en stor forskjell.

– Han gjorde ikke mange endringer til sin første kamp som WBA-manager, men nå må han selvsagt erstatte suspenderte Livermore. De kan forandre system. Det er mye de kan finne på.

– Som regel når vi forbereder oss til kamper har vi minst 3-4 kamper som de spilte før de møter oss, som vi kan forholde oss til, men så spiller de helt annerledes når de møter oss. På grunn av fotballen mine gutter har spilt de par siste årene, er det mange som synes det er nødvendig å endre på en del ting når de møter oss. Så det er alltid vanskelig. Uansett gjør vi analysen, og forsøker å få så mye informasjon ut av det som mulig, men vi kan aldri være helt sikre. Derfor fokuserer vi i all hovedsak på ting vi kan gjøre noe med, og det er i grunnen alt.

– Forhåpentligvis vil vi ha ballen mye, og dersom vi har ballen mye må vi skape ting. Dersom du skal klare det, må du gjøre det sammen. Og dersom du mister ballen må du være kjapp med kontringspresset. Slike ting.

– Ja, jeg foretrekker å vite mye om en motstander, men mesteparten av gangene vet jeg ikke så mye, for som sagt, de møter oss med en annen taktikk. Selv om de har spilt seks kamper med fire bak, så vil de plutselig ha fem bak når de møter Liverpool. Så vi får se.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]