Henderson forteller hva som vil motivere spillerne i tiden før sesongen starter opp igjen

Kapteinen mener spillerne har hjulpet hverandre gjennom perioden uten felles trening.

21. mai 2020 kl 18.45 Kenneth Baraas

Onsdag var Liverpool-spillerne endelig tilbake på treningsfeltet, og det var tydelig å se på bildene at smilene satt løst. 

– Det er veldig godt å være tilbake, bare å se gutta igjen, komme ut på banen. Det er selvfølgelig litt annerledes, men til syvende og sist er det veldig bra å komme tilbake, forteller Jordan Henderson til Liverpoolfc.com

– Man går glipp av så mange ting. Man savner å komme på anlegget for å se de andre gutta, småtingene i garderoben, alt det der - å se personalet og menneskene på Melwood. 

– Det har vært viktig å holde kondisjonen ved like, og vi fikk et treningsprogram fra klubben som skulle gjøres. Jeg er trygg på at alle vil være i god form når det skal begynnes å spille kamper igjen. 

Lang pause med god kommunikasjon

I løpet av et år er det få perioder der spillerne kan hvile ut, men situasjonen med koronapandemien har ført til en ufrivillig lang pause for Liverpool-troppen. 

– Ja, sannsynligvis (den lengste pausen i karrieren). Det har vært en lang periode, eller det føles i alle fall veldig lenge ut. Men så har vi også vært opptatt med å trene. Det har vært litt vanskelig å ikke vite når man skal tilbake, så man må skreddersy treningen så godt man kan - der har trenerne vært dyktige. Nå handler det mest om å få skarpheten tilbake ute på banen. 

Kapteinen forteller videre hvordan man har passet på at samtlige i klubben har holdt kontakten gjennom karantenetiden. 

– Det har vært mye kontakt mellom oss spillerne, men også med de ansatte. Vi har hatt liveøkter sammen for å holde ting i gang. Det har vært veldig bra, og guttene har vært strålende. Jeg er sikker på at det har vært vanskelig for mange av spillerne, spesielt for de som bor alene, men de har fått full støtte fra spillerne og klubben. Det er jeg også sikker på at har hjulpet dem, og noe som er veldig viktig i en tid som dette.

Stor motivasjon

De røde leder ligaen med 25 poeng ned til Manchester City, og det mener Henderson bør være motivasjon til å legge ned arbeidet på treningsfeltet.  

– Jeg har faktisk ikke sett så mye på hva som kommer i sesongen, jeg har sett mer tilbake på det som har skjedd. Det vi har oppnådd så langt som et lag er helt utrolig. Det handler om å bruke det som motivasjon i treningen, for vi ønsker å være i best mulig form når fotballen kommer tilbake.  

– Uansett hva som skjer videre, så tror jeg alle er enige om at det har vært en utrolig sesong så langt, der vi har prestert i nesten hver eneste kamp. Vi vil bare fortsette når sesongen er tilbake og avslutte på best mulig vis.

Uvant følelse

Engelskmannen påpeker at han vil savne å spille foran supporterne, men at laget må gjøre det beste ut av det. 

– Selvfølgelig kommer det til å bli annerledes. Jeg har spilt bak lukkede dører én gang for England, og det var veldig annerledes. Fans utgjør en stor forskjell i fotball, og vi vet alle hvor viktige de er. Intensiteten så bra ut i Dortmund-kampen. Det var litt godt å kun se fotballen og ikke ha noen distraksjoner, det handlet kun om fotballen på et vis. Men det kommer alltid til å være rart uten supporterne. 

– Det er noe helt annet, spesielt når ballen går ut av spill. Det er ingen atmosfære, så det er litt rart. Men når man er på banen så vil fokuset være å prestere på høyest mulig nivå for å vinne kampen, avslutter Henderson. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]