Adam Lallanas avskjedsintervju:– Det har vært en ære å være en del av denne klubben

32-åringen forlater Liverpool etter seks år med trofast tjeneste.

24. jul 2020 kl 20.14 Jens Hapnes Rege

Adam Lallana forlater Liverpool denne sommeren som mester av Europa, England og verden. 

Nå har 32-åringen gitt sitt avskjedsintervju til Liverpools hjemmeside

Utrolig reise

– Det er definitivt trist. Jeg var i Bournemouth i helgen og kjørte tilbake opp, det er en lang reise og man tenker mye. Deler av meg gleder meg til den neste utfordringen, som jeg snart vet mer om, så det er blandede følelser for øyeblikket, innleder midtbanedynamoen.

– Jeg må bare sørge for å nyte hver dag jeg har igjen her. Det begynner egentlig bare å gå inn for meg først nå. 

Lallana ble signert av Brendan Rodgers i 2014, og har vært med på hele den utrolige forvandlingen av klubben de siste seks årene. 

– Det viktigste vi har oppnådd de siste seks årene er at vi har blitt til vinnere, og det har vært prikken over i-en i de siste tolv månedene. Jeg tror jeg har tapt tre finaler her, så å forlate med fire titler er ganske utrolig, egentlig. Jeg kan fortsatt ikke tro det. 

– Det er et passende tidspunkt å dra og å avslutte kapittelet mitt her. Det har vært mange høydepunkter, men også mange dårlige øyeblikk som har vært vanskelige. Å forlate med troféene og de fantastiske minnene, med så mange venner som jeg kan kalle for familie, gjør det spesielt og passende, sier han om den utrolige reisen. 

2014: 26-årige Adam Lallana signerer for Liverpool.

2014: 26-årige Adam Lallana signerer for Liverpool.

Vanskelige tider

32-åringen forteller at den første sesongen, da Liverpool endte på en skuffende sjetteplass og røk ut av Champions League på pinlig vis, var vanskelig. 

– Den første sesongen var tøff. Forventningene var så høye etter det som skjedde året før. Den siste kampen var det 6-1-tapet mot Stoke i Stevies siste kamp - det var veldig vanskelig. 

Han mener at hele laget slet den sesongen, og skryter av Brendan Rodgers arbeid. 

– Vi hadde alle en vanskelig sesong, og infrastrukturen Rodgers bygde i hans tid her var fantastisk og ga Jürgen noe å bygge videre på.

Lallana ble byttet ut av Klopp i tyskerens første kamp i ligaen, og datt inn i trenerens armer. Det bildet har blitt ikonisk.

– Det er et ikonisk bilde. Jeg husker den kampen som om det var i går, og jeg kunne nok sagt startelleveren til deg. Jeg falt inn i armene hans. Det var begynnelsen av fem spennende år. 

– Vi snakker om fem år, men jeg tror virkelig at dette bare er begynnelsen på en stor periode for klubben som virkelig kan kjempe for titler, mesterskap, og jeg ønsker ingenting mer enn at det fortsetter. Jeg håper de dominerer Europa i de neste to, tre, fire årene. 

FØRSTEINNTRYKK: En utslitt Lallana detter inn i Klopps armer i 2015.

FØRSTEINNTRYKK: En utslitt Lallana detter inn i Klopps armer i 2015.

Den produktive 2016/17-sesongen

Midtbanedynamoen snakker om 2016/17, da han var blant lagets aller viktigste spillere. 

– Det var en av mine bedre sesonger for klubben. Jeg var frisk hele tiden, og den siste kampen i sesongen var stor. Vi måtte vinne og komme tilbake i Champions League. Det var starten på reisen mot å vinne den i Madrid. 

Han forteller om følelsene da Klopps mannskap endelig vant det største troféet den kvelden i Madrid. 

– Det er den beste følelsen. Det er tider der man tenker, «er dette skjebnen?», så når vi vant den var følelsen vanskelig å beskrive. Man vokser opp og tenker på Champions League og å vinne den. Alle vet hvor de var da de så kampen i 2005, så å være en del av laget som gjentok bedriften og så gjøre det vi har gjort denne sesongen, det er vanskelig å tro. 

– Jeg er ekstremt stolt av det, og føler meg som en del av det. Jeg forstår at jeg ikke har spilt en stor rolle de siste årene, men man må se på det store bildet. Jeg føler at klubben har gått fremover i tiden jeg har vært her, og jeg føler meg beæret og privilegert som har vært en del av det. 

VINNER: Lallana feirer Champions League-triumfen med bestekameraten Henderson.

VINNER: Lallana feirer Champions League-triumfen med bestekameraten Henderson.

Legenden Lallana

Lallana ønsker ikke å si at han er en Liverpool-legende, men sier at det er en legendarisk gruppe.

– Vi er en gruppe av legender. Det handler ikke om ett eller to individer - det handler om infrastrukturen og manageren har skapt det. Han har rekruttert, han har latt folk gå når han så at det var passende eller nødvendig, han har formet og skapt kulturen som går igjen i Melwood nå. 

– Jeg har ikke bare fått venner og lagkamerater her, jeg har fått venner jeg ser på som familie for evig, og det er der tristheten kommer fra. 

– Jeg er desperat etter en ny utfordring, og jeg er desperat etter å spille mer. Jeg føler fortsatt at jeg har to-tre år i toppen. 

Han forteller om vennskapet med Henderson, som har blitt en av hans næreste venner under oppholdet i Liverpool. 

– Jeg har vært heldig og har vært ved hans side i de mørke øyeblikkene og når han var skadet, og han har alltid vært ved min side i mine mørke øyeblikk, skadene. 

– Jeg liker å tro at jeg skal stå ved Jordans side når han løfter Premier League-tittelen, og det gjør alt verdt det; de mørke øyeblikkene, frustrasjonen, og å ikke spille. 

– Henderson fortjener dette mer enn noen andre. Han fortjener å være kaptein for Liverpool og å holde de fire trofeene i en sesong mer enn noen andre, og ingen kan ta det vekk fra ham. Å ikke bare være vennen hans, men å være lagkameraten hans også gjør meg stolt og privilegert. 

Takker fansen

Avslutningsvis får Lallana muligheten til å takke supporterne etter de seks årene i klubben. 

– Takk for at dere aksepterte meg, spesielt i det første året når vi alle hadde vanskelige øyeblikk - laget, supporterne - men jeg følte virkelig med en gang at de likte hvilken spillertype jeg var. Jeg føler alltid at hvis man viser riktig holdning og jobber hardt, vil de alltid gi deg tid. 

– Det er uheldig at jeg ikke får tatt et skikkelig farvel, men jeg er ganske sikker på at jeg vil være tilbake på Anfield og jage tre poeng mot dem, men jeg er sikker på at de gir meg en varm velkomst. Det blir fint å ta et skikkelig farvel, og jeg er sikker på at det skjer en gang i neste sesong. 

Liverpool hadde aldri vunnet Champions League, VM for klubblag og Premier League om det ikke hadde vært for Adam Lallanas viktige bidrag gjennom hans seks år i klubben. Takk for alt, Liverpool-legenden Adam Lallana.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]