Minamino er i ferd med å spille på seg selvtillit

To scoringer på de to siste kampene, og både mål og målgivende i 7-2 seieren over Blackpool, forteller om Takumi Minamino som har stor fremgang.

5. sep 2020 kl 20.32 Einar Kvande

Forrige helg scoret Takumi Minamino Liverpools mål i Community Shield-oppgjøret mot Arsenal, og i 7-2 seieren over Blackburn strålte japaneren nok en gang.

Han hadde skuddet som ble til en målgivende pasning da Roberto Firmino gjorde 3-2, og satte selv inn Liverpools femte mål etter strålende forarbeid fra nettopp Firmino. Japaneren fikk ballen foran mål, tok en skuddfinte og sendte Blackpool-forsvaret i pølseboden, før han satte ballen lavt i mål. 

– Jeg håper han har fått masse selvtillit av dette, sa manager Jürgen Klopp etter kampen.

– Det er noe du alltid håper på, at spillerne dine skal spille på seg selvtillit. Det er viktig for Taki, og det er viktig for oss. Men vi er alle sammen om dette, så jeg tenker først og fremst på den totale prestasjonen, la tyskeren til.

– Individuelle spillere kan alltid skinne når alt annet fungerer. Det er slik det er. Men dersom du bare har disse individuelle lysglimtene her og der, vil det egentlig ikke fungere. Så du må jobbe for å vinne fotballkamper.

– Hvem som scorer er ikke så viktig. Men for Taki har det selvsagt vært hyggelige sju-åtte dager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]