– Ikke overrasket over utviklingen

Landslagssjefen er full av lovord om Curtis Jones.

7. okt 2021 kl 08.49Jens Bessesen

U21-landslagssjef Lee Carsley har med glede fulgt kampene til Curtis Jones den siste tiden. 20-åringen spilte først godt i ligacupen mot Norwich, før han scoret mot Brentford, herjet mot Porto og deretter fikk en målgivende pasning i en voksen kamp mot Manchester City.

Carsley, som blant annet spilte i Everton i seks år, sier at trenerne i det engelske fotballforbundet har fått med seg Jones sine prestasjoner.

– Jeg er ikke overrasket over utviklingen han har hatt i Liverpool. Jeg har virkelig likt å se han spille i ulike posisjoner, sier Carsley ifølge Mirror.

– Jeg ønsket å forlate Liverpool på et mye tidligere tidspunkt

Kan bekle flere roller

Mot Norwich i ligacupen var Jones nemlig stasjonert som den sentrale og dypeste av de tre spillerne på midtbanen.

– Du forbinder Curtis med den offensive innstillingen han spiller med, men den kvelden var han veldig disiplinert, og kunne vise at det ligger mer til spillet hans enn driblinger og angrepsspill, sier landslagssjefen.

Carsley mener også Jones har vist seg frem som en god person med riktig innstilling. 

– Vi så det under forrige U21-samling. Romania-kampen ble avlyst og Curtis var ikke tilgjengelig for Kosovo-kampen, men han jobbet bare hardere på trening for å motivere gruppen. 

– Han er en ekte lagspiller, og det passer veldig godt inn i vår filosofi. Utenfor banen er han en veldig fin fyr, men først og fremst er han en strålende spiller. Måten han reagerer når laget mister ballen er imponerende, og han presser i et høyt tempo. En veldig spennende spiller, sier Carsley.

– Kommer til å gjøre feil

Carsley tok over U21-jobben fra Aidy Boothroyd i sommer. Sistnevnte hadde ledet England til et skuffende U21-EM, der det ble tap for Kroatia i den siste og avgjørende kampen i gruppespillet. Det førte til at England røk ut og at det kokte over for blant andre Jones.

Liverpool-spilleren fikk rødt for måten han reagerte på Kroatia-spillernes feiring av det avgjørende målet. Carsley mener det er slike episoder man vokser på som spiller.

– Dette er unge spillere som kommer til å gjøre feil. Jeg husker da jeg selv var 18-19 år og slet med å kontrollere holdningene og temperamentet. Man lærer av sine feil, sier han.

– Curtis gir meg ikke inntrykket av å være en spiller som ikke har kontroll på sine følelser. Han er meget motivert og ønsker å vinne. Det har vi sans for, sier Carsley.

England U21 spiller torsdag sin andre kamp i VM-kvalifiseringen når de møter Slovenia på bortebane. Kampstart er klokken 20.15.