Det er en spiller Jürgen Klopp gjerne skulle hatt på sitt Liverpool-lag, som han aldri vil få

– Stevie som kaptein og meg som manager, det hadde jeg likt å oppleve, sier Liverpool-manageren.

6. okt 2021 kl 21.32Einar Kvande

I forbindelse med at Jürgen Klopp har vært Liverpool-manager i seks år har This is Anfield fått et eksklusivt intervju med 54-åringen.

Tyskeren er inne i sitt tjuende år som fotballmanager, og åpningsspørsmålet er hvilket råd ville han ha gitt til seg selv for tjue år siden.

– Du har ingen grunn til å bekymre deg, det vil gå bra, skratter Klopp.

– Da jeg startet som manager hadde jeg ingen anelse om at det ville gå så bra og hvor lenge jeg ville få holde på. Da jeg startet visste jeg at det var dette jeg ønsket å gjøre i resten av mitt yrkesliv, så jeg følte presset litt.

– Du vet ikke hvor lenge du får holde på, eller hvor godt du vil lykkes, og da bekymrer du deg litt og lurer på hvordan det vil gå.

– Jeg ville sagt til den unge versjonen av meg selv, ta det med ro, det vil gå bra.

– Jeg bekymret meg ikke så mye. Jeg var for travelt opptatt med jobben, og klubbene jeg jobbet for ga meg heller ingen grunn til bekymring. Det viste seg også at jeg var dyktig i denne jobben, noe du ikke vet når du starter.

Klopp får også spørsmål hva han ville ha gjort annerledes i disse 20 årene.

– Det er en lagoppstilling eller to jeg ville ha endret på, spøker tyskeren.

Barcelona-kampen var uforglemmelig

Klopp trekker frem opphentingen mot Barcelona på Anfield som den matchen han aller helst ville ha sett fra tribunen.

– Det var en så spesiell kamp. Det var helt sprøtt. Guttene sørget for at vi tok oss videre, så det er kampen jeg helst ville ha sett fra tribunen.

Etter seks år i Liverpool får Klopp spørsmål om hva som har overrasket han mest med klubben og byen.

– Lidenskapen. Jeg visste om den, men ikke hvor sterk den var. Hvor sterkt folk elsker denne klubben. Liverpool FC er selvsagt en massiv klubb, men innad er vi bare en liten gruppe med et sterkt samhold.

– Det fine er at du kan være deg selv i en så stor klubb som dette. Det var jeg veldig glad for.

Klopp trekker frem Steven Gerrard som den spilleren han aller helst skulle ha hatt på laget sitt i Liverpool. 

– Stevie som kaptein og meg som manager, det hadde jeg likt å oppleve.

– En ting jeg har lært meg er å ikke ta fotballen for alvorlig. Jeg vet den betyr mye for mange av oss, men det er fortsatt bare et spill. Ikke glem det.

Har ikke mye til overs for VAR-frase

Klopp får også spørsmål om det er en regel i fotball han ville forandret.

– Dette med klar og opplagt feil i forbindelse med VAR føles ikke riktig. Enten er det riktig eller så er det galt. Ved å fjerne det begrepet ville man ha gjort ting så mye enklere. Det er ikke noe problem at en dommer gjør en feil. Det skjer. Men dersom en fyr ved en skjerm ser det tydeligere, men ikke vil omgjøre feilen, det skjønner jeg ikke. Alt handler om å ta riktig avgjørelse. Jeg ville ha fjernet denne frasen om en klar og opplagt feil.

Etter managerkarrieren er over ønsker Klopp å få sett verden. 

– Jeg var en ung far og en middelmådig spiller, så jeg hadde verken tid eller penger til å få sett verden da jeg var ung. Som manager har jeg hatt litt mer penger, men ikke tid til å gjøre det.

– Men jeg har tre år igjen i Liverpool, og det er lang, lang tid i fotball. Jeg håper vi får masse suksess i den tiden. Jeg har fullt fokus på jobben her, jeg er full av energi, og ønsker å oppnå så mye som mulig.