Liverpool-leiren mener at flere United-spillere burde blitt utvist

Dommer Anthony Taylors prestasjon ble gjenstand for diskusjon på spillerbussen hjem til Merseyside etter brakseieren på Old Trafford.

26. okt 2021 kl 20.33Einar Kvande

Et udisiplinert Manchester United var heldige som ikke fikk se flere røde kort i helgens kamp mot Liverpool enn det ene som ble utdelt til Paul Pogba for den stygge taklingen på Naby Keita, noe vi også påpekte i en kommentar her på Liverpool.no tidligere i dag.

The Athletic viser til kilder innad i Liverpool-staben som tror at dommer Anthony Taylor rett og slett syntes så synd på Manchester United at han lot dem slippe flere utvisninger. 

Fred kunne ha fått rødt kort for et spark mot Naby Keitas ansikt, mens Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes kunne begge ha fått rødt for spark mot Curtis Jones.

– Da Curtis var yngre ville han kanskje ha mistet hodet i en slik situasjon, men han holdt hodet kaldt, og lot de andre spillerne ordne opp, sier en kilde til The Athletic.

I tillegg var Harry Maguires felling av Diogo Jota i gråsonen.

Et rødt og seks gule

Alle Liverpools mål kom før Pogba ble utvist etter en times spill. I tillegg ble det delt ut seks gule kort til United-spillere. 

– Det kunne ha blitt delt ut fem røde kort til United-spillere, siteres en kilde i Liverpool-leiren. 

Selv om Liverpool allerede ledet med fem mål da Pogba ble utvist, følte Liverpool-benken at alle dommeravgjørelser hadde gått mot dem. Dette og skadene på Milner og Keita førte til at Liverpool senket tempoet den siste halvtimen, for å unngå flere skader. 

Dommer Taylor er som kjent fra Manchester, noe som også tidligere er blitt påpekt i forbindelse med hans involvering i kamper med de to Manchester-klubbene. Taylor hevder imidlertid at han vokste opp som Altrincham-fan.