Kom med en oppdatering på skadeneManageren sa til spillerne i pausen at de kunne spille bedre. Nå skal han feire med en øl på vei hjem

Liverpool-manageren mener resultatet er «galskap», men skal ikke feire som en gal.

24. okt 2021 kl 20.08Arild Skjæveland

Det er ikke dagligdags at Manchester United taper 5-0 på sin egen hjemmebane. Det er faktisk Liverpools største seier på Old Trafford noen sinne – og i kveld er det lov å være høy på pæra.

En som ikke skal være høy på pæra er Jürgen Klopp. Liverpool-manageren sier at han fortalte spillerne i pausen, da de ledet 4-0, at de måtte spille bedre.

– Hva kan jeg si? Forventet jeg det? Nei. Det vi gjorde på den siste tredjedelen av banen i dag var utrolig, sier Klopp til Sky Sports.

– Det er et vanvittig resultat. Det er helt spesielt, men det er viktig at vi ikke feirer det som at vi er helt gale, for vi må respektere motstanderen. I pausen fortalte jeg spillerne at vi måtte spille bedre. Vi startet utrolig bra, og så stoppet vi å spille fotball, oppsummerer manageren.

Skal feire med en øl

Klopp mente at laget hans hadde litt flaks i enkelte situasjoner, og sikter trolig til da Cristiano Ronaldo fikk en scoring annullert for offside.

– Jeg vet at det var noen situasjoner der vi hadde litt flaks, og vi vet at United ikke er i sin beste form, men setter de disse sjansene kan kampen gå i en annen retning, sier Klopp.

Han fikk et oppfølgingsspørsmål om hva denne seieren betyr.

– Det gir oss tre poeng, mot en skikkelig tøff motstander. Det gir oss selvtillit, men du må håndtere disse resultatene skikkelig. Vi tapte 7-0 eller noe mot Aston Villa, jeg glemmer slikt raskt, men du må lære fra det. Så knuste vi Palace en gang med et lignende resultat, og etter det klarte vi det ikke, sier han.

UTROLIG SEIER: Liverpool knuste Manchester United 5-0!

UTROLIG SEIER: Liverpool knuste Manchester United 5-0!

– Jeg tar bort målene når jeg analyserer kampene. Nå er det interessant, men vi kan spille bedre fotball, og konsentrere oss bedre i enkelte øyeblikk. Men 5-0… Jeg kunne ikke vært lykkeligere.

Dette var managerens 200. seier som Liverpool-sjef.

– Å være en del av dette laget, denne gruppen og denne klubben – 5-0-seier er eksepsjonelt. Rett og slett utmerket.

– Det (200 seire) er også stort, takk for det, men jeg er ikke klar for å snakke om det. Jeg er en positiv person, men føler at jeg også har tapt noen kamper som har vært veldig unødvendige! Vi vant i dag, så da drikker vi alltid en øl på vei hjem. Én! Når jeg drikker den ølen skal jeg tenke på det, og det er en fin ting, sier han.

Kom med oppdatering om skadene

Skåret i gleden, var at Liverpool mistet to spillere med skade i dag. Det kommer i tillegg i en posisjon der laget allerede har skader på Thiago Alcantara og Harvey Elliott.

James Milner måtte ut midtveis i førsteomgangen.

– Det var en hamstringskade på Milner. Han viste meg at noe var galt, og jeg rakk ikke å se på det, og så måtte han ut i en spurt. Vi måtte gjøre et bytte.

Naby Keita spilte en fantastisk kamp, men ble skadet etter en grisetakling fra Paul Pogba. Franskmannen fikk det røde kortet.

– Med Naby må vi vente og se. Det var en takling på leggen. Det ser ut som han er ok i garderoben, men slike ting ser du først noen dager etterpå, sier manageren.