Prisøkning for puber og utesteder– Dette blir for dyrt, og kan bety slutten for engelsk fotball på mange norske puber

Fra og med denne måneden blir det mye dyrere for puber som ønsker å vise engelsk fotball.

2. okt 2021 kl 21.00Arild Skjæveland

Det er mange som har reagert på TV 2 sine priser på Premier League – og at privatpersoner skal betale 699 kroner for TV 2 Play. Vil du ha kanalene lineært på «gamlemåten» koster det deg 899 kroner.

Supporterklubben var i kontakt med flere medlemmer i sommer, da TV 2 varslet prishoppet sitt. Da var det supportere som ville si opp abonnementet sitt, og heller se kampene på pub.

Men med de nye prisene for utesteder, spørs det om din lokale pub vil kunne sende engelsk fotball i tiden fremover. Det har nemlig kommet et stort prishopp.

Prishopp fra 1. oktober

Fra 1. oktober er det Allente som har rettighetene til å vise TV 2 sine sportssendinger på serveringssteder. Allente er en nordisk TV-distributør, som ble etablert i 2020 etter at Canal Digital og Viasat fusjonerte.

Skal puber og utesteder vise Premier League, må de ha visninglisens hos dem.

Og det koster.

Nettavisen har i helgen skrevet om Elias Pizzabar på Rolvsøy i Fredrikstad kommune. Tidligere betalte de 9000 kroner i måneden for å vise Premier League. Nå er prislappen 16 989 kroner. 

Flere utesteder melder om prisøkningen. Supporterklubben har vært i kontakt med flere.

Tror flere må slutte å sende engelsk fotball

Liverpool.no har vært i kontakt med Geir Kannelønning, som driver Bakeriet Frugård på Stord. Han forteller at han fikk sjokk da prisøkningen kom.

– Jeg tror jeg har sittet to døgn i telefonen med Allente. En prisøkning på 40 prosent over natten – den så vi ikke komme. Regningen steg med 11 000 kroner, sier Kannelønning.

– De har varslet at det kommer til å være hyppige kontroller, så skal du vise fotball er det ingen vei utenom. Jeg tror mange utesteder kommer til å slutte å vise fotball, det er rett og slett for dyrt. Her har vi hatt noe som heter «fotballpris» på øl til kampene, men det må vi bare slutte med. Vi har ikke råd dersom vi skal vise kampene, sier han videre.

Dette er prislisten for TV 2 Sport total-pakken

1-20 seere: 11.800 kroner

21-40 seere: 15.700 kroner

41-60 seere: 23.600 kroner

61-80 seere: 31.500 kroner

81-160 seere: 46.900 kroner

Prisene er per måned, fra 1. oktober

Kilde: Allente

Dette svarer Allente

Liverpool.no har vært i dialog med Maja Wikman Ulrich som er kontaktperson i Allente, og bedt om en kommentar til prisøkningen.

– Vi forstår virkelig at dette blir dyrt for puber og utesteder, men sport er en måte å tiltrekke seg kunder på, og fører til flere besøkende gjester og økt salg, sier Ulrich.

– Det er i dette tilfellet TV 2 som setter prisene – og prisen på rettighetene har økt betydelig de siste årene. TV 2 har lagt Champions League inn i deres TV 2 Sport Total-pakke. Nå som samfunnet åpner opp, tror vi at dette er en reell mulighet for å samle de nordmennene som ønsker å komme seg ut igjen og se sport sammen, sier hun videre.