Premier League stenger smutthull for betaling av spillere og managere

Det jobbes med å stramme inn regelverket.

Denne uken har det vært Premier League-møte, og en veldig aktuell sak for klubbene er hvordan regelverket skal være for sponsorer med tilknytning til eierne.

Newcastle United er tatt over av Saudi-Arabias statlige investeringsfond, og de andre klubbene i ligaen er ikke interessert i å se en annen vei og la «the Magpies» få nye sponsorer som er linket til regimet, med fare for at det kan bli utbetalt summer langt over markedsverdi som vil gi den nyrike klubben en konkurransefordel.

Men det er ikke det eneste området der det nå skal strammes inn. The Times rapporterer at Premier League nå vil stenge et smutthull som gjør det mulig å betale managere og spiller via andre kanaler. 

Vil stoppe den muligheten

Ifølge dokumenter fra Football Leaks i 2018, fikk Roberto Mancini lønn fra Manchester City da han var manager i klubben mellom 2009 og 2013. Samtidig fikk han også lønn fra Al Jazira, der han hadde en stilling som konsulent. Både City og Al Jazira er eid av Sheikh Mansour.

Nå vil klubbene stoppe den muligheten. Alle eventuelle individuelle sponsoravtaler av spillere eller managere med selskap tilknyttet eierne av klubbene, vil dekkes av de nye reglene for sponsorer i Premier League.

Med de nye reglene, som trolig vil stemmes gjennom i løpet av de neste to ukene, vil Premier League måtte godkjenne alle sponsoravtaler der det er en link mellom klubber og sponsorer, for å sørge for at summene som betales er reell markedsverdi og ikke oppblåste summer.