Salah og Alisson nominert til FIFA-priser

For sjette gang skal FIFA dele ut sin «The Best»-pris.

Etter 2016 gikk FIFA og Ballon d’Or hver til seg, og FIFA har hatt sin egen prisutdeling. For sjette gang skal FIFA arrangere sin «The Best»-utdeling – og det er to Liverpool-spillere som er nominert.

Det er 11 spillere som er nominert til «The Best FIFA Men’s Player» – og blant dem er Mohamed Salah, melder FIFA i en pressemelding

Dette er de andre nominerte: Karim Benzema (Frankrike og Real Madrid), Kevin de Bruyne (Belgia og Manchester City), Cristiano Ronaldo (Portugal og Manchester United), Erling Braut Haaland (Norge og Borussia Dortmund), Jorginho (Italia og Chelsea), N’Golo Kanté (Frankrike og Chelsea), Robert Lewandowski (Polen og Bayern München), Kylian Mbappé (Frankrike og Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Argentina og Paris Saint-Germain) og Neymar (Brasil og Paris Saint-Germain).

I tillegg er Alisson Becker nominert til prisen «The Best FIFA Men’s Goalkeeper». Der kjemper han med fire andre spillere om prisen. De andre er Gianluigi Donnarumma (Italia og Paris Saint-Germain), Edouard Mendy (Senegal og Chelsea), Manuel Neuer (Tyskland og Bayern Mûnchen) og Kasper Schmeichel (Danmark og Leicester City).

Alisson har vunnet før

Jürgen Klopp vant prisen som årets manager både i 2019 og 2020, men er ikke blant de nominerte denne gang.

Alisson Becker vant prisen som årets målvakt i 2019, og ble nummer to bak Neuer i 2020. Salah ble nummer tre i 2018, bak Luka Modric og Cristiano Ronaldo. Virgil van Dijk ble nummer to bak Lionel Messi i 2019.

Prisene skal deles ut i en seremoni som sendes på nett 17. januar.