– Store og vanskelige avgjørelser i vente

Jamie Carragher sier Liverpool må fortsette generasjonsskiftet som såvidt er påbegynt.

Jamie Carragher sier i en ny episode av Sky Sports-programmet Off Script at han tror Liverpool må være aktive i overgangsmarkedet neste sommer. Det kan med andre ord bli en travel start på livet som ny sportsdirektør for Julian Ward.

Liverpool har blant de eldste startoppstillingene i Premier League når det kommer til gjennomsnittsalder, og en rekke av nøkkelspillerne er rundt 30 år gamle. 

– Store og vanskelige avgjørelser er i vente, sier Carragher.

– Kan ikke bli gamle sammen

Han mener Liverpool bør ta sikte på å hente en ny angrepsspiller til sommeren, ettersom Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino alle vil ha bikket 30 år om ett år.

Carragher mener ikke alle må erstattes med en gang, men at det bør skje gradvis.

– Spillerne nærmer seg 30 år, og du vil ikke at hele laget skal nå den alderen samtidig. På et tidspunkt må fronttrioen og andre lagdeler skiftes ut litt etter litt, sier han.

Ibrahima Konaté og Diogo Jota er to spillere som er hentet inn for å få i gang generasjonsskiftet. I tillegg banker unggutter som Harvey Elliott og Curtis Jones på døra. Carragher tror likevel Liverpool vil hente en ny midtbanespiller til sommeren, og han oppfordrer også til å handle i angrep.

– Du kan ikke la fronttrioen bli gamle sammen. I sommer bør man ta sikte på å se mot fremtiden. Fronttrioen har startet fantastisk bra denne sesongen, og Jota har hatt en stor innflytelse i laget, men jeg ville likt å se én signering til.

– På sitt beste i 20-årene

Episoden ble spilt inn i forkant av Liverpools overkjøring av Manchester United på Old Trafford, og programleder Geoff Shreeves brukte da Cristiano Ronaldo som eksempel på at alder ikke alltid vil ha noe å si for kvaliteten til en spiller. Portugiseren er 36 år. 

Mange tror Salah er en type som kan klare å levere like sterkt som han gjør nå selv når han er et stykke inn i 30-årene. Egypteren skal ifølge rapporter være ekstremt nøye når det gjelder å ta vare på kroppen sin.

– Spillere kan definitivt holde på lenger nå enn de gjorde før, men ofte er det annerledes med angrepsspillere, som er avhengig av å være skarpe. Noen spillere vil være unntak fra dette, men i hovedsak er man på sitt beste i 20-årene, sier Carragher.