Vurderer flytting av den nest siste serierunden

Slik vil Premier League få supportere på tribunen tidligere.

25. feb 2021 kl 22.00Arild Skjæveland

Mandag denne uken kom statsminister Boris Johnson med planen for gjenåpningen av landet. Dersom ingenting skulle gå galt, vil britene være tilbake til normalen 21. juni – og det vil bety fulle tribuner i Premier League fra neste sesong til høsten.

Fra 17. mai åpnes det opp for at det kan slippes inn 10.000 tilskuere på stadionene, og det er i tide til at den siste serierunden kan gå med supportere på tribunen.

Det er ikke alle som har vært like positiv til akkurat det – da det vil bety at halvparten av lagene vil få en fordel. Spesielt i kampen mellom Fulham og Newcastle, som kan komme til å bli en kamp som vil avgjøre hvilket lag som rykker ned, blir det sett på som problematisk.

Kan finne en løsning

The Athletic rapporterer nå at Premier League er åpne for å flytte den 37. serierunden, som egentlig skal spilles lørdag 15. og søndag 16. mai. 15. mai er også datoen for FA-cupfinalen i England, så to kamper må uansett bli flyttet.

Det er et ønske om å flytte den til midtuken etterpå, til 18. og 19. mai – slik at det kan være tilskuere også i nest siste runde, og alle lagene får én kamp foran egne fans.

Liverpool skal møte Burnley på bortebane i kamp 37. Det er kun stadionene som har flere enn 40.000 tilskuere som kan slippe inn 10.000 supportere. For de andre gjelder 25 prosent av kapasiteten. Turf Moors publikumsrekord er på 21.762, mot Liverpool i 2019. Det vil bety at det vil være i underkant av 5500 Burnley-fans på den kampen, om dette blir noe av.

For at noe slikt skal skje, må det opp på et møte mellom de 20 klubbene, og TV-rettighetshaverne må godkjenne det. Premier League vil undersøke alle muligheter, og gå i dialog med myndighetene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]