Søndagens hendelser på Old Trafford - en tidslinje

Dagens demonstrasjoner utenfor Old Trafford eskalerte raskt, slik at det ble umulig å gjennomføre kampen mellom Manchester United og Liverpool.

2. mai 2021 kl 20.41Einar Kvande

Manchester United-fansen hadde på forhånd bebudet at de kom til å protestere mot klubbens eiere, Glazer-familien, i forkant av dagens Premier League-kamp mot Liverpool, men at demonstrasjonen skulle eskalere til det nivået vi fikk se i dag hadde nok de færreste trodd. 

Her er en tidslinje over hendelsene i Manchester:

Klokken 14.00:

Manchester United-fans begynner å samles utenfor Trinity-statuen utenfor Old Trafford. En annen gruppe starter protestene utenfor Lowry Hotel, hvor United-laget bor foran sine hjemmekamper.

Klokken 15.00:

Antall demonstranter øker kraftig, til flere tusen utenfor Old Trafford. Fyrverkeri og bluss tennes, og en gruppe fans begynner å marsjere mot München-tunnelen.

Klokken 15.30:

United-fans bryter sikkerhetsbarrikadene og tar seg inn på stadion. De tar seg ut på gressmatta. Fyrverkeri, bluss og raketter avfyres og kastes, et TV-kamera blir ødelagt og en supporter tar med seg det ene hjørneflagget.

Klokken 16.00:

Stadion blir låst, og et krisemøte blir holdt for å diskutere sikkerheten rundt kampen. Stadion må gjennomsøkes og det blir konstatert skader på gressmatta.

Klokken 17.00:

På Sky Sports klandrer Gary Neville klubbeierne, Glazer-familien, og slår fast at supporterne er enormt misfornøyde med dem. Han slår fast at dette er fansens måte å si at nok er nok på.

Klokken 17.25:

Premier League kommer med en pressemelding der de slår fast at kampen ikke vil sparkes igang på oppsatt tidspunkt, og slår fast at det for øyeblikket ikke er lansert noe nytt tidspunkt for avspark.

Klokken 18.40:

Klubbledere bekrefter at kampen blir utsatt. I en pressmelding sier Manchester United at de aksepterer at deres fans har rett til å protestere fredelig, men de er lei seg for problemene dette skaper for laget og beklager oppførselen til noen fans, som har satt andre fans, stab og politi i fare.

Klokken 18.50

Premier League sier at utsettelsen var en kollektiv avgjørelse, og sier samtidig at det ikke finnes unnskyldninger for de supporterne som tok seg inn på stadion og de kriminelle handlingene som ble begått. Liverpool kommer med en pressemelding der de sier seg fullstendig enig i avgjørelsen om å utsette kampen.

Kilde: Irish Examiner