Får ikke bruke hjemvendte leiesoldater

Liverpool kunne hatt god bruk for Harvey Elliott og Sepp van den Berg i de fire siste ligakampene, men det er bare å konstatere at duoen er ferdigspilt for sesongen.

10. mai 2021 kl 17.37Einar Kvande

Harvey Elliott og Sepp van den Berg kommer ikke til å spille for Liverpool i de fire gjenstående ligakampene. Det melder Liverpool Echo.

Begge spillerne var involvert da Championship-sesongen ble avsluttet på lørdag, og nå er låneoppholdene i henholdsvis Blackburn og Preston over. 

Liverpools stopperproblemer er godt dokumenterte. Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip jobber seg tilbake etter langtidsskader, mens januarkjøpene Ozan Kabak og Ben Davies også er skadet. Da Liverpool slo Southampton i helgen utgjorde Nat Phillips og Rhys Williams stopperparet, mens junioren Billy Koumetio satt på innbytterbenken. Dermed ville en spiller som Sepp van den Berg vært nyttig å ha i bakhånd.

Regelen er klar

En nyttig mann å ha i troppen i sesonginnspurten ville også kreative Harvey Elliott vært, men Premier League-reglementet slår fast at spillere som har vært utlånt bare kan spille for moderklubben igjen i samme sesong under ekstraordinære omstendigheter. Slik omstendigheter vil være dersom klubben ikke klarer å stille full kamptropp uten returnerte leiesoldater. Så prekær er som kjent ikke situasjonen i Liverpool foran kampene mot Manchester United, West Bromwich, Burnley og Crystal Palace.

Spillerne må inkluderes i Premier League-troppen til Liverpool igjen før de kan benyttes i en ligakamp av de røde, og denne endringen kan ikke finne sted før transfervinduet åpner igjen. Alle spillere under 21 år som returnerer fra lån kan dessuten ikke spille førstelagsfotball for moderklubben igjen før neste sesong.

Innbytter Elliott avsluttet sesongen i Championship med å score for Blackburn da de slo Birminham 5-2 på Ewood Park lørdag. Sepp van den Berg har spilt 16 kamper for Preston etter at han gikk dit som en del av avtalen som tok Ben Davies til Anfield i slutten av januar. 

Liverpool FC har ifølge Echo ikke avgjort hva som skjer med duoen nå. Anfield-klubben kan enten la de bli med på treningene til førstelaget, eller de kan la de to tenåringene få en ekstra lang sommerferie.