– Jeg kommer tilbake med tro på at jeg kan få spilletid

En sesong i Championship har gitt Harvey Elliott både selvtillit og erfaring.

6. mai 2021 kl 22.30Jens Bessesen

Harvey Elliott har tatt Championship med storm på utlån i Blackburn Rovers denne sesongen. På 42 kamper har det blitt seks mål og tolv målgivende pasninger for gutten som fylte 18 år i april. Prestasjonene har gjort at han er nominert til å bli årets unge spiller i Football League, men kantspilleren har større planer enn som så. 

Han sier nå han er hundre prosent klar til å kjempe om en plass på laget til Jürgen Klopp i Liverpool. 

Vil vise seg frem

På podcasten Counter Attack forteller Elliott om hvilke erfaringer han tar med seg fra en sesong med masse spilletid og gode prestasjoner på nivå to. 

– Jeg hadde noen få kamper forrige sesong, før jeg gikk på utlån til Blackburn. Jeg følte det ville være det beste for meg. Jeg snakket med Jürgen også, og han ba meg dra og vise meg fram, og at et utlån ville være det beste for karrieren. Han sa at han ville støtte meg hundre prosent, sier Elliott i podcasten ifølge Goal

Nå har han planer om å vise Klopp at han er en mann å satse på inn mot neste sesong, selv om han må kjempe om plassen med spillere som Mohamed Salah, Diogo Jota og Sadio Mané. 

– Jeg kommer tilbake med tro på at jeg kan få spilletid. Nå har jeg denne erfaringen og jeg føler meg klar etter å ha spilt 50 kamper. Det er mye for en tenåring, sier han. 

– Jeg ser frem til å vise folk at jeg er en ny spiller og at jeg er klar når det trengs. Jeg må jobbe hardt, trene bra og ta sjansen når jeg får den, sier 18-åringen. 

– Blant de aller beste

Liverpool.no snakket nylig med Norges fremste Championship-ekspert og Blackburn-supporter Eirik Aase om hvordan han har opplevd Elliotts prestasjoner denne sesongen. 

– Ute på banen ser han mye eldre ut enn det han er. Han gjør så mye kloke valg med ballen og prøver å bli involvert hele tiden. Han har gode tekniske ferdigheter, er god til å holde på ballen og er sterk i duellene med de store spillerne, sa Aase til liverpool.no.

Nylig ble Elliott plassert på 26. plass på Goals kåring av verdens største fotballtalenter, og mange forventer å se ham på et høyere nivå neste sesong. Eirik Aase har ingen tro på at Elliott blir å se i Blackburn også til høsten.

– Jeg har ingen tro på at han blir i Championship, i hvert fall ikke i Blackburn. Når han har vist at han er så god, får han nok prøve seg i Premier League. Om han ikke finner en klubb der kan nok Liverpool kreve en del penger for å låne ut til en Championship-klubb, og det pleier de ikke være villig til å gjøre i Blackburn, sa Aase.

Han mener Elliott har vist at han virkelig tar nivået i Championship.

– Han er oppe der blant de aller beste spillerne i ligaen, sa han.