Har avslørt hvor han vil avslutte karrieren

Mange tror Andy Robertson vil hjem til Skottland en dag. Det stemmer ikke.

30. mai 2021 kl 14.42Jens Bessesen

– Jeg blir ofte spurt om det. Målet mitt er å være i Liverpool til jeg er ferdig. Det ville jeg elsket. Men jeg vet hvor vanskelig det er å fortsette å spille på høyeste nivå. Vi får se når den tid kommer, sier Andy Robertson ifølge Goal

27-åringen skal tidligere ha uttalt at drømmen en dag er å spille for sin barndomsklubb Celtic i Skottland, men nå trives venstrebacken så godt på Merseyside at han godt kan tenke seg å være der til det en dag tar slutt. 

Klar for EM

– Jeg har fremdeles noen år igjen på kontrakten. Jeg vil bli her for alltid og forhåpentligvis legge opp her, sier han. 

– Ting begynner å endre seg når man kommer opp i 30-årene, men jeg ville likt å bli her til jeg legger opp, sier skotten. 

Heldigvis er det ingen grunn til å snakke om pensjonisttilværelsen foreløpig for Robertson. Kontrakten strekker seg ut 2023/24-sesongen, og han har akkurat lagt bak seg en sesong der han startet samtlige 38 kamper i ligaen for Liverpool. 

I tillegg spilte han stort sett alt som var for Skottland. Før jul kvalifiserte de seg til EM, og nå er det bare to uker til «Robbo» skal være kaptein for landslaget som er med i et mesterskap for første gang på over 20 år.

Møter kameratene

Det blir garantert et stort øyeblikk for den sympatiske forsvarsspilleren. 

I intervjuet han nylig avga ble han spurt om hvem han tror blir den tøffeste motstanderen. I gruppespillet skal Skottland møte Kroatia, Tsjekkia og ikke minst England. 

– Den aller tøffeste motstanderen blir nok Jordan Henderson. Han er jo kapteinen min. Han kan bli ganske sint ute på banen når vi er på samme lag. Forhåpentligvis blir han det ikke når vi er på hvert vårt lag, sier han. 

– England er fulle av kvalitet. Jeg kjenner jo selvsagt Hendo og Trent, som forhåpentligvis blir med i troppen, så jeg vet hvor gode de er, sier Robertson. 

  • I denne saken kan du se hele oversikten over hvilke Liverpool-spillere som er med i EM, og når de skal spille. England og Skottland møtes 18. juni.