– Jeg er klar for Premier League

Harvey Elliott er tilbake i Liverpool, og håper å spille Premier League-fotball for Jürgen Klopps mannskap i 2021/22.

19. mai 2021 kl 13.10Einar Kvande

Harvey Elliott har akkurat gjennomført en kanonsesong på lån hos Blackburn Rovers i Championship. I et intervju med nettsiden 90min bedyrer han at han nå er klar for større oppgaver.

Elliott fikk åtte førstelagskamper for Liverpool forrige sesong, og nå håper den Surrey-fødte tenåringen at det endelige gjennombruddet skal komme neste sesong.

For Blackburn ble fasiten sju mål og elleve målgivende pasninger i ligaen. 18-åringen ble også nominert til EFL Young Player of the Year.

– Det var en ære å bli nominert. Jeg ønsker å takke alle som stemte på meg, sier han.

Lyttet til Klopps råd

I Blackburn førsøkte Elliott bare å gjøre det Jürgen Klopp ba ham om før han dro til Championship-klubben.

– Han sa jeg bare skulle dra dit og vise alle hvem jeg er, og få masse spilletid. Han lovet også at han skulle gi med 100 prosent støtte. Han ba meg spille på min måte, og uttrykke meg selv ute på banen. Det gjorde at jeg fikk en god følelse. Jeg var ikke bekymret eller redd for å bli lånt ut, men det han sa ga meg trygghet i forhold til hva som ville skje når jeg kom tilbake til Liverpool, forklarer tenåringen.

– Klopp forsikret meg om at Blackburn ville sørge for at jeg fikk en god fremtid, og han ba meg komme tilbake og jobbe ekstra hardt, og vise ham at jeg er klar for å spille for Liverpool.

Nå er han tilbake i Liverpool, da Championship-sesongen er over. Nå er det tøffe treningsøkter på AXA Training Centre som gjelder for Surrey-gutten.

– Når vi spiller rondo ønsker du ikke å være midten, for da kommer du aldri ut igjen. Det viser hva Liverpool handler om. Du må være målbevisst, sulten og kjempe under hver eneste treningsøkt. Du må ta med deg dette inn i kampene. Det er den kvaliteten vi har i Liverpool. Det blir slått 30 pasninger på rad, og du er fortsatt i midten, for det er så lett for alle å slå pasningene, og selv etter 30 pasninger sliter du med å få tak i ballen.

– Treningene i Liverpool er tøffe, men på en god måte. Dette får deg til å prestere i kampene, og viser bare lidenskapen som er i klubben. 

Hovedmålet er å spille seg inn på Liverpools lag neste sesong

Trass i knallhard kamp om plassene i Liverpool, mener Elliott at han er mer enn klar til å spille seg inn på laget.

– Jeg føler meg mer enn klar. Under utlånet denne sesongen, der jeg fikk masse spilletid, fikk jeg vist at jeg kan klare å holde meg skadefri og i form. Når jeg klarte det nå, kan jeg klare det hver eneste sesong. 

– Hovedmålet mitt er å spille meg inn på laget. Klarer jeg det, gjelder det å beholde plassen. Og dersom jeg får en rolle på benken, må jeg sørge for at jeg er spilleren som settes innpå for å forandre kampene.

– Jeg ønsker å ha en rolle på dette laget, skape og score mål, og jobbe hardt.

Etter å ha vært registrert for Blackburn denne sesongen, kan ikke Elliott spille for Liverpool i sesongavslutningen. Kampen mot West Bromwich så han på TV hjemme, og han forteller at han feiret som en gal da Alisson headet inn vinnermålet.

– Jeg er overrasket over at vi ikke har fått noen klager fra naboene etter all ropingen! Du kunne se hvor sterke følelser det satte i sving hos Alisson da han scoret vinnnermålet, etter alt han har vært gjennom. Han er en topp fyr, og en topp keeper. Han har fortsatt å spille og trene etter det som skjedde, og nå dukket han opp og scoret vinnermålet. Jeg var så glad og stolt over å se ham gjøre det, og jeg er sikker på at familien hans er stolte også.