Klarer Liverpool topp fire? Dette sier kalkulatoren

Kalkulator spår en meget jevn kamp om fjerdeplassen.

11. mai 2021 kl 08.59Jens Bessesen

The Athletic har igjen kjørt de resterende kampene i Premier League gjennom Stats Perform sin kalkulator, som simulerer hvordan kampene kommer til å gå. Sist vi omtalte kalkulatoren, trodde den Liverpool akkurat ville klare topp fire. Men mye har skjedd siden den gang. 

Kalkulatoren ser på lagenes offensive og defensive styrker og svakheter basert på resultater i tidligere sesonger, men med mer vekt på de ferskeste resultatene. Hver kamp blir simulert 100.000 ganger, og de som blir spådd å vinne flest av de 100.000, får tre poeng inn i den tabellen som spås. 

Leicester har tøft kampprogram

Chelseas plass blant de fire beste virker etter helgens seier over Manchester City å være meget trygg. Den siste plassen i neste års Champions League kan se ut til å stå mellom Liverpool, Leicester og West Ham. 

Liverpool er seks poeng bak Leicester og er for øyeblikket på sjetteplass, men de røde har en kamp til gode. Den spilles på Old Trafford torsdag. Leicester har et tøft program - de skal spille mot Manchester United, Chelsea og Tottenham i tillegg til FA-cupfinalen mot Chelsea. Men de kan få det lettere enn vanlig mot Manchester United i kveld. 

West Ham har et overkommelig program. De skal møte Brighton, West Bromwich og Southampton - tre lag som har lite igjen å spille for. David Moyes' lag har fremdeles muligheten til å sikre seg fjerdeplassen, selv om de tapte mot Everton i helgen. 

Liverpool må gjennom en tøff bortekamp mot Manchester United, før nye bortekamper venter mot West Bromwich og Burnley. Førstnevnte er allerede klare for Championship. Sesongen avsluttes foran 10.000 tilskuere mot Crystal Palace på Anfield. 

45,6 prosent

Ifølge Stats Perform-kalkulatoren har Liverpool en 45,6 prosent sjanse for å komme seg inn blant de fire beste. De røde har 6,9 prosent sjanse til å ta tredjeplassen og 34,2 prosent sjanse til å ta fjerdeplassen. 

Leicester har på sin side 47,6 prosent sjanse for å komme blant de fire beste. De får 0,1 prosent sjanse for andreplassen, 15,3 prosent for tredjeplassen og 34,2 for fjerdeplassen. 

Chelsea har over 90 prosent sjanse for å klare topp fire, mens West Hams tall bare er 7 prosent. 

Stats Perform-kalkulatoren spår følgende sluttabell:

  1. Manchester City 87 poeng
  2. Manchester United 77 poeng
  3. Chelsea 69 poeng
  4. Leicester 66 poeng
  5. Liverpool 65 poeng
  6. West Ham 63 poeng
  7. Tottenham 61 poeng
  8. Everton 60 poeng

Dermed sier den at Liverpool trolig kommer til å ta åtte poeng fra sine siste fire kamper. Leicester vil bare få tre poeng fra sine tre gjenværende kamper, ifølge kalkulatoren, som ikke tar høyde for skader, suspensjoner eller form. 

Femte- og sjetteplass ligger an til å gi spill i Europa League, mens syvendeplass ser ut til å gi spill i nye European Conference League