Salah hedres med pris for sine veldedige bidrag til hjembyen

Mohamed Salah har blant annet sørget for at det har blitt bygget ny skole og nytt sykehus i hjembyen. Nå hedres han med pris.

6. mai 2021 kl 21.00Jens Bessesen

Mohamed Salah er av organisasjonen Laureus kåret vil vinner av «Sporting Inspiration Award» for 2021. Egypteren hedres ikke bare for sine bidrag på fotballbanen, men aller mest det han har gjort utenfor banen. 

Salah leverte som alltid ute på banen da Liverpool vant sitt første ligagull på 30 år, men Laureus legger vekt på andre ting når de beskriver vinneren av prisen. 

Hjelper stadig hjembyen

«Han sørget også for bidrag til prosjekter i hjembyen, ved å donere penger til å bygge ny skole, sykehus og en ambulansestasjon», skriver de. 

Andre prosjekter han har støttet er sportsfasiliteter og kloakkrenseanlegg. 

Liverpool.no omtalte i januar at han også donerte oksygentanker til koronapasienter i hjembyen Nagrig. Han har også sørget for at familier har fått mat, og har kommet med råd til hvordan de skal holde seg trygge gjennom pandemien. Bidragene kommer gjennom 29-åringens veldedighetsorganisasjon Nagrig Charity Association. Organisasjonen ble etablert av Salah i 2017. 

Takker alle supportere

Salah sier han er stolt over å motta prisen og at han mener vi må lære av et vanskelig 2020. 

– 2020 var et veldig vanskelig år. Mange ble holdt borte fra sine familier og venner, og mange har mistet noen nære. Vi må lære av denne erfaringen, gi hverandre støtte og se fremover, sier Salah. 

Han vil også rette en takk til supporterne. 

– Ikke bare vår supportere, men alle supportere i verden. Det siste året har vært beviset på at fotball ikke er noe som helst uten supportere, sier han. 

Salah får også en hyllest fra sin sjef Jürgen Klopp. 

– Når du tenker på Mo Salah, tenker du på en fantastisk fotballspiller og en stor målscorer. Det du kanskje ikke ser er hvor god han er som person. Hvis jeg forteller deg at han er en enda bedre person enn spiller, så kan du kanskje se for deg hva slags fyr han er. Dette er vel fortjent. Gratulerer, sier Klopp ifølge Mirror

En rekke priser har blitt delt ut av Laureus torsdag kveld. Årets idrettslag gikk til Bayern München, mens Rafael Nadal ble årets idrettsmann. Årets idrettskvinne gikk også til en tennisspiller - Naomi Osaka. Formel 1-fører Lewis Hamilton fikk også en pris for sin kamp mot rasisme og urettferdighet.