- Vi kjempet oss gjennom problemene

Jürgen Klopp berømmer sine spillere for hvordan de taklet alle problemene denne sesongen og slo tilbake under innspurten.

23. mai 2021 kl 20.03Torbjørn Flatin

- Dette var stort, det er klart. For noen uker siden føltes det utenfor rekkevidde. Selv da vi gjorde noe bra fikk vi ofte dårlige meldinger samtidig, skader har forfulgt oss hele sesongen. Sist vant vi 3-0 mot Burnley og Rhys Williams fikk en hamstringskade uten at noen visste det.

Det var en følelsesladet Jürgen Klopp etter 2-0 mot Crystal Palace, som sørget for at Liverpool endte på 3. plass i årets sesong. Da kom det også fram at Rhys Williams ikke har trent etter Burnley-kampen p.g.a. skade.

- Det var noe vi igjen måtte kjempe i mot og vi gjorde det. Dette var virkelig fint å få være med på, hvordan vi greide å fighte oss videre. Du lærer ingen bedre lekse om livet.

Takk til Gini

- En vidunderlig spiller, konkluderer Klopp om Gini Wijnaldu som det nå er bekreftet forlater Liverpool.

- Han var tidligere en nr. 10, han var en ving i Newcastle, siden kommer han hit og kontrollerer midtbanen. Boro, Cardiff, Barcelona, så mange viktige scoringer, topp prestasjoner. Nå ser det ut til at hans tid her er over. Ingen kan ta vekk minnene vi har av ham, vi kan dele dem for alltid.

Holdt sammen

- Det er i de vanskeligste øyeblikkene du kan lære mest. Da det var som viktigst holdt vi virkelig sammen, det er det ingen tvil om, reflekterer manageren om et år hvor Liverpool en stund virket ute av kampen om topp fire, spesielt etter seks hjemmetap på rad.

- Vi måtte bli bedre, men fotball dreier seg om selvtillit og vi fikk aldri sjansen til å bygge opp den, vi var hele tiden nødt til å løse problemer.