Andy Robertson har signert ny langtidskontrakt med Liverpool

Skotten har skrevet under på ny femårskontrakt.

24. aug 2021 kl 14.58Jens Bessesen

Liverpool fortsetter å sikre nye kontrakter for lagets viktigste spillere i sommer, og tirsdag kan de offentliggjøre at Andy Robertson nå har skrevet under på en ny kontrakt. Den løper nå helt til 2026. 

Det er to og et halvt år siden sist skotten signerte en ny kontrakt, og da var det også snakk om en femårskontrakt. Nå blir den ytterligere forlenget ut 2025/26-sesongen.

– Det er ingen hemmelighet at jeg er lykkelig i denne klubben, sier Robertson til liverpoolfc.com.

– Jeg vil bli her som mulig, så det å forlenge kontrakten er alltid veldig fint for meg og familien. Vi er etablert her, og vi elsker alt ved denne fotballklubben. Jeg er glad for at reisen fortsetter, sier han.

Venstrebacken har fått se vikaren Kostas Tsimikas storspille i sesongens to første kamper da han selv har slitt med en ankelskade. Til helgens kamp mot Chelsea er det ventet at Robertson vil ta tilbake plassen han gjorde til sin for snaut fire år siden. 

Allerede 177 kamper

De siste tre sesongene har 27-åringen kun gått glipp av fire ligakamper, og han har stort sett spilt alt også i Champions League, i tillegg til å være kaptein for det skotske landslaget som i sommer spilte sin første store turnering siden år 2000. 

Det er drøyt fire år siden han gjorde sin debut for Liverpool, og allerede har han rukket å spille 177 kamper med Liverbirden på brystet. Han har scoret fem mål og levert imponerende 37 målgivende pasninger, ifølge lfchistory.net.

132 av kampene har kommet i Premier League.

Robertson har vunnet Champions League, Supercupen, VM for klubblag og Premier League med Liverpool.

Fortsetter kontraktssommeren

Liverpool startet sommeren med å signere Ibrahima Konate fra RB Leipzig allerede før overgangsvinduet åpnet. Siden den gang har det meste handlet om å forhandle om nye kontrakter med stjernespillerne.

Alisson Becker, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Fabinho og Harvey Elliott har skrevet under på nye langtidskontrakter denne sommeren. Nå har også Robertson meldt seg på.

Ifølge flere journalister tett på klubben pågår også forhandlinger med representantene til Jordan Henderson og Mohamed Salah.