– Jeg er veldig fornøyd med guttene. De gjorde en meget god kamp

Sett bort fra den alvorlige skaden til Harvey Elliott, var Jürgen Klopp veldig fornøyd med det som skjedde på Elland Road.

12. sep 2021 kl 23.10Arild Skjæveland

Lørdag gjorde de andre tittelfavorittene jobben, og vant sine kamper. Det gjorde at det var ekstra press på Liverpool for å henge med helt på toppen av tabellen.

De røde overbeviste stort, og vant 3-0 i en kamp som kunne blitt vunnet med enda større margin. 3-0 på bortebane er et godt resultat, men forteller ikke hele historien om hvor enormt mange og store sjanser laget hadde.

Nå er det tre lag som ligger på toppen av tabellen med 10 poeng på fire kamper. Det er Manchester United, Chelsea og Liverpool – og alle har åtte plussmål. Liverpool og Chelsea har lik målforskjell, mens United har flere scorede mål. Manchester City, Brighton og Tottenham har ett tap, og ligger poenget bak.

}

Fornøyd Klopp

Det meste handlet om Harvey Elliott og hans svært alvorlige ankelskade i timen etter kampen. Unggutten er på sykehus, og vil være ute i lang tid.

Utenom det skåret i gleden, var Jürgen Klopp meget fornøyd med det guttene hans viste i heksegryten på Elland Road.

– Vi gjorde det bra. Vi forsvarte oss heroisk, og i de riktige rommene, og slik er det. Offensive spillere kan få ballen dersom du slipper frem pasningen til de offensive spillerne. Planen vår var å hindre Kalvin Phillips, og det er viktig, sier Klopp til Liverpoolfc.com

Liverpool.no kåret Fabinho til banens beste spiller, med karakteren ni. Han stoppet den engelske landslagsspilleren på midtbanen. 

– Planen vår var å stoppe de pasningene som de vanligvis ønsker å slå, og måten de ønsker å finne ham på midten. Det tok bort en del fra kampplanen deres, sier han.

Bølge på bølge

Liverpool kom på utallige overganger, og burde ha scoret flere mål. En god Illan Meslier i Leeds-målet og svake avslutninger gjorde at det bare ble 3-0.

– Vi hadde mange avslutninger. Jeg har hørt vi hadde 30 avslutninger, men vi burde hatt klarere sjanser. Det er ikke noe problem i dag, og 3-0 er strålende, men vi vet at det er rom for forbedring og det skal vi gjøre.

FORNØYD: Jürgen Klopp var veldig fornøyd med hvordan laget hans spilte.

FORNØYD: Jürgen Klopp var veldig fornøyd med hvordan laget hans spilte.

Klopp var spesielt fornøyd med intensiteten og innsatsen.

– Vi hadde mange øyeblikk der vi vant ballen, og vi var i en formasjon der vi brukte rommet bra for å sette i gang angrepene våre. Men uten intensitet er det ikke mulig. Dette er ikke en kamp du kan spille kontrollert som sjakk. Du må kaste alt på banen for å få de små fordelene, sier Klopp.

– Vi gjorde det, og det var det jeg likte best med kampen. Vi var skikkelig klare for atmosfæren, og intensiteten Leeds ba om. Dette er et veldig tøft sted å komme til, og vi gjorde det veldig bra.

– Vi spilte her i fjor, og dette er tredje gang vi møter dem. Dette var åpenbart den mest overbevisende prestasjonen vår så langt. I fjor vant vi hjemme, og ja, det var mer spektakulært. En bortekamp her uten supportere er noe helt annerledes enn dette, da det endte 1-1. Det var ikke i nærheten av like bra som vi var i dag, så ja, jeg er fornøyd med hvordan vi spilte.