Slik er planene for klubbfotballen neste sesongBoxing Day blir første ligarunde etter VM i Qatar

VM i Qatar gir en svært hektisk kalender for spillerne. Neste sesong skal starte rekordtidlig og få en uvanlig sen avslutning.

21. sep 2021 kl 18.45Arild Skjæveland

Denne artikkelen ble oppdatert onsdag 22. september kl. 21.25, med siste nytt i saken.


Neste sesong kommer til å bli spesiell. For første gang skal VM arrangeres på vinteren. Åpningskampen i Qatar er 21. november, og mesterskapet er over 18. desember.

Det er ikke planer om å kutte ned på cupene i det som blir et ekstraordinært år, så derfor blir sesongen avsluttet senere enn vanlig. Det blir ingen vinterpause for spillerne den sesongen, noe som bekymrer spillerorganisasjonen PFA.

The Times rapporterer at planene går ut på at Premier League-sesongen skal ferdigspilles 28. mai 2023. FA-cupfinalen settes opp 3. juni – før det er Champions League-finale 10. juni. Det er finalen som skal spilles på Atatürk i Istanbul – der Liverpool vant i 2005.

Atatürk ble satt opp som finalearena også i 2020, men koronapandemien gjorde at det måtte gjøres endringer. Så fikk tyrkerne finalen igjen i 2021, men også da måtte det bli gjort endringer på grunn av situasjonen i Tyrkia. Nå er det St. Petersburg som er vertsby denne sesongen, med Istanbul i 2023.

Premier League-klubbene har på møtet denne uken blitt enig om planene. Spillerne vil slippes én fri uke før VM starter. Den første Premier League-runden etter VM skal spilles på Boxing Day – åtte dager etter VM-finalen. Det melder Sky Sports onsdag kveld.

Rekordtidlig start og tre kamper i uken

I planene The Times har fått innsyn i står det at English Football League starter sin sesong 30. juli, med Premier League-start helgen etter.

Det blir slik for å få inn så mange Premier League-runder som mulig før VM starter. Planen er at det skal spilles 16 ligarunder før VM – og 22 runder etter mesterskapet, med siste ligarunde 12. november. Spillerne reiser til VM 14. november.

Flere Premier League-klubber ønsker en bekreftelse på at disse planene blir gjennomført, slik at de så snart som mulig kan begynne planleggingen for pre-season og utenlandsturer neste sommer. Det er et Premier League-møte i London på onsdag, der dette skal bli tema.

Samtidig har UEFA planer om å få spilt samtlige seks gruppespillskamper i både Champions League, Europa League og Europa Conference League før 2. november. Planen er at gruppespillet blir ferdigspilt på fem uker kortere tid enn vanlig.

Det betyr at det skal bli spilt europacup i hver eneste midtuke i september og oktober, utenom én uke som er satt av til ligacup.