Amerikansk milliardær distanserer seg fra kjøp av Liverpool

Multimilliardæren Steve Ballmer ønsker ikke å investere i flere sportsklubber.

Forrige helg meldte Daily Mail at FSG var i hemmelige samtaler med en amerikansk kjøper, og det ble spekulert i om det var eieren av basketball-laget LA Clippers, Steve Ballmer, det kunne være snakk om. 

Ballmer har har tjent seg rik på sine aksjer i Microsoft, hvor han var daglig leder fra 2000 til 2014. 66-åringen har vært eieren av Los Angeles Clippers siden 2014.

Men Ballmer skal nylig ha fortalt Los Angeles Times sin reporter Sam Farmer at han ikke er interessert i å eie flere sportsklubber.

Farmer skriver på Twitter at det er et rykte som linker Steve Ballmer til Liverpool Football Club.

«Jeg skal ikke hevde at jeg vet sannheten, men da jeg snakket med Balmer nylig og spurte om han ville kjøpe andre sportsklubber, så svarte han nei. Og det var et definitivt nei. Han sa at han allerede bruker nok tid på å fokusere på Clippers, og bygge en ny arena for dem. Han sa at han ikke ønsker å bruke tid på et annet lag», skriver Farmer på sin Twitterkonto.

Flere har vært linket

Ballmer er ett av flere navn som har vært linket til et kjøp av Liverpool. For tre dager siden viste Liverpool Echo til kilder i USA som meldte at Harris Blitzer Sports and Entertainment (HBSE) vurderer å legge inn et bud.

HBSE har fra før eierandeler i blant annet NBA-laget Philadelphia 76ers, NHL-laget New Jersey Devils og MLS-laget Real Salt Lake.

Gruppen frontes av de amerikanske milliardærene Josh Harris og David Blitzer. De var med i drakampen om Chelsea tidligere i år, men måtte gi tapt for Todd Boehly/Clearlake Capital.

Steve Ballmer føyer seg inn i rekken av aktuelle kjøpere som sier de ikke er interesserte i Liverpool FC. Tidligere har den indiske milliardæren Mukesh Ambini distansert seg fra et kjøp av Liverpool, og det har også Ricketts-familien.

Ingen tidsramme

Tidligere denne uken uttalte Sam Kennedy, som er partner i Fenway Sports Group og daglig leder i Boston Red Sox, at det har vært stor interesse for å investere i Liverpool FC fra flere hold, i et intervju med Boston Globe, en avis som eies av Liverpool-eier John W Henry.

Dagen etter var den nest største aksjonæren i FSG, Tom Werner, som også er styreleder i Liverpool FC, litt mer forsiktig i uttalelsene til samme avis.

– Vi undersøker mulighetene for et salg, men det haster ikke. Det er ingen tidsramme for oss, sa han.

FSG kjøpte Liverpool for rundt 300 millioner pund i 2010. Klubben verdsettes nå til £3,75 milliarder pund av Forbes.