Carragher mener terminlisten gir Liverpool en fordel

Manchester City vil bare ha en kamp igjen å spille når Liverpool skal spille sin nest siste ligakamp for sesongen. Det mener Jamie Carragher er en fordel for de røde.

Tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher har slett ikke gitt opp håpet om at Liverpool skal klare å vinne en historisk kvadrupel denne sesongen. Etter at Jürgen Klopps menn slo Aston Villa 2-1 på Villa Park tirsdag kveld, mener fotballeksperten at Liverpool er i en utmerket posisjon.

Manchester City og Liverpool har nå begge 86 poeng. City har en målforskjell på 89-21, mens Liverpool har sluppet inn tre mål mer, og står med 89-24. City har tre kamper igjen å spille. Liverpool har to.

City nå skal spille to bortekamper, først mot Wolverhampton på Molineux i kveld, og deretter mot West Ham på London Stadium søndag ettermiddag, før Liverpool skal i aksjon igjen i Premier League mot Southampton på St Mary's på selveste 17. mai.

– Liverpool befinner seg i en god posisjon. Selvsagt er det City som er i førersetet, men faktum er at Liverpool nå kan lene seg tilbake når det gjelder ligaen, og se hvordan City gjør det i sine to neste kamper. Det kan være med på å avgjøre hvor mye Jürgen Klopp satser på bortekampen i Southampton, uttaler Carragher til Sky Sports.

– Dersom Manchester City vinner sine to neste kamper, vil de ha en hånd på ligatrofeet. Da mener jeg at Liverpool må begynne å tenke på Champions League-finalen, og sørge for at viktige spillere ikke blir skadet. 

– Men jeg har en følelse av at City kan avgi poeng i en av de to bortekampene. En av dem kan fort ende uavgjort, spår Carra.