Motivert Gerrard varsler rotasjon

Steven Gerrard og Aston Villa kan spille en avgjørende rolle i både nedrykksstrid og tittelkamp. Selv er han mest opptatt av egne sjanser.

Steven Gerrard var rask med å arrestere journalisten som antydet at Aston Villas motstandere i sesongens to siste kamper, Burnley og Manchester City, har langt mer å spille for enn dem selv i sesonginnspurten. 

– Nei, det har de ikke, svarte Gerrard kontant før reporteren igjen prøvde seg ved å ymte frempå at Burnley tross alt kjemper for å unngå nedrykk mens City har et ligagull å spille for. Villa kan på sin side ha som mål å klatre fra sin nåværende 14. plass til øvre halvdel av tabellen med to gode resultater. 

– I deres øyne har de kanskje mer å spille for, men jeg er verken involvert i nedrykkskamp eller tittelkamp, er jeg? Jeg er Aston Villa-manager, og torsdag skal vi kjempe om tre viktige poeng. Vi har et fullsatt stadion og 20.000 folk på venteliste for å komme og se laget, så det er mitt ansvar å vinne begge kamper, sa Gerrard ifølge Birmingham Live

Kort tid mellom kampene

Villa er ikke like vant til å spille to ganger i uken som det topplagene er, og med hjemmekamp mot Burnley torsdag kveld og bortekamp mot City søndag ettermiddag kan det bli endringer på laget. Det var Gerrard klar på, samtidig som han var klar på at de vil gå for tre poeng i begge kamper. 

– Jeg blir veldig overrasket om vi stiller med samme lag i begge kampene.  

– Vi vil avslutte sesongen så bra som mulig og forsøke å forbedre vår tabellposisjon. Det blir to ulike utfordringer med ett lag i bunnen og ett i toppen av tabellen. Vi må forberede oss så bra som mulig for begge kamper, sier Liverpool-legenden som søndag kan bidra til at de røde vinner ligaen ved å stikke kjepper i hjulene for Pep Guardiolas menn. 

Villa må klare seg uten viktige Ezri Konsa i midtforsvaret, mens reservestopper Kortney Hause også er ute. Det betyr nok at det er Calum Chambers og Tyrone Mings som skal forsøke å stå imot Citys giftige angrep. 

I tillegg er keeper Emiliano Martinez usikker. 

– Han har status som usikker for øyeblikket og vi analyserer situasjonen, men jeg tror han skal bli klar til kamp, sa Gerrard. 

Burnley vil med seier ta et stort steg mot ny kontrakt samtidig som de kan sende Gerrards gamle rival Everton nærmere Championship. På søndag er regnestykket enkelt. Dersom Liverpool slår Wolves holder det at Villa tar poeng fra Manchester City på Etihad for at de røde skal vinne ligaen for 20. gang.