Får han sin første kamp fra start mot Bournemouth?

Fabio Carvalho har fire innhopp fra benken så langt i Liverpool-karrieren. Slipper han til fra start mot Bournemouth på lørdag, etter Liverpools svake kamp mot Manchester United tidligere denne uken?

Fabio Carvalho fikk Liverpool-debuten da han kom inn på overtid i Community Shield-finalen mot Manchester City. Helgen etter debuterte han i Premier League for de røde, med et innhopp mot sin forrige arbeidsgiver, Fulham. Carvalho entret banen i det 77. minutt på sin gamle hjemmebane, Craven Cottage, i kampen som endte med 2-2 og poengdeling.

Mot Crystal Palace kom 2002-modellen inn i det 80. minutt, mens han fikk nesten dobbelt så lenge på banen mot Manchester United på Old Trafford, da Jürgen Klopp sendte den tidligere Fulham-spilleren innpå i det 72. minutt.

Nå drømmer Liverpools nummer 28 om å få sin første kamp fra start for klubben, når Bournemouth kommer på besøk lørdag ettermiddag.

– Første gangen jeg satte mine bein på Anfield hadde jeg aldri sett noe lignende. Jeg sier ikke det bare fordi jeg er Liverpool-spiller nå. Publikum, stadion, fansen, det er storartet. Det finnes ingen som matcher Liverpool-fansen. De støtter oss gjennom tykt og tynt. De er vår tolvte mann, bokstavelig talt, for de holder oss gående, sier Carvalho til Liverpoolfc.com.

Det er tydelig at Anfield-publikummet har satt sine spor i et ungt sinn.

– Ta for eksempel Palace-kampen, da vi spilte med 10 mann. Det var fansen som holdt oss gående, slik at vi klarte uavgjort. Hadde kampen vært litt lenger hadde vi kanskje vunnet den også.

Tror på bedre resultater snart

I helgen håper 19-åringen at Liverpool omsider skal få sin første seier for sesongen, noe som vil løfte stemningen noen hakk. 

– Jeg har ikke vært her så lenge ennå, men jeg har lagt merke til hvor nær alle står hverandre på måten jeg er blitt tatt imot og ønsket velkommen på. Folk har vært fantastiske med meg. 

– Gjennom dette samholdet både på og utenfor banen er jeg sikker på at vi vil få bedre resultater snart. 

Den portugisiske U21-landslagsspilleren hadde allerede en kompis på Anfield før han kom til klubben. Harvey Elliott ble hentet til Liverpool fra Fulham i 2019. De to gikk på samme skule i barneårene, og gikk begge gradene ved Fulhams fotballakademi, før de spilte seg inn på førstelaget til London-klubben. 

– Vi vokste opp sammen, gikk på skole sammen, og hang sammen hver dag, både på skolen og på trening. Det er nesten surrealistisk at vi nå er her i Liverpool sammen. En toppklubb med topp spillere. Vi er her for å hjelpe laget, og å vinne trofeer. Det er det viktigste, avslutter Carvalho.

Liverpool - Bournemouth spilles på Anfield lørdag klokken 16.00, og blir vist direkte på V Sport Premier League og Viaplay.

Carvalho diskuteres også i «Pausepraten - The Kopite Podcasten» denne uken.