– Resultatene mot Manchester United i fjor vil ikke hjelpe oss i år

Jürgen Klopp slår fast at krisen i Manchester United slett ikke er til hjelp for Liverpool foran lagenes innbyrdes oppgjør på mandag.

Manchester United er bunnlaget i Premier League når Liverpool besøker Old Trafford mandag kveld. Det tror Jürgen Klopp slett ikke er noen fordel for hans lag, som bare ligger to poeng foran de røde djevlene, og som vil bli passert av tabelljumboen ved et tap i Manchester.

United har startet sesongen med å tape 2-1 for Brighton og 4-0 for Brentford. Samtidig poengterte journalistene under fredagens pressekonferanse at Liverpool vant 5-0 på Old Trafford og 4-0 på Anfield over Manchester United forrige sesong. 

– Da vi oppnådde de to gode resultatene i fjor visste jeg at det ikke ville være til hjelp for oss i år. Slik er det alltid. Om noe så hjelper det bare United til å bli mer motiverte, om det er mulig i den situasjonen vi har nå, sa Klopp til pressen.

Hadde foretrukket å møtt et United i medgang

– Jeg hadde definitivt foretrukket å spille mot dem etter at de hadde vunnet 5-0. Slik er det bare. Men vi lever ikke i drømmeland, og må forholde oss til situasjonen slik den er. 

– Vi har selv spilt uavgjort i to kamper, så er det bedre å møte oss i den situasjonen vi befinner oss i, eller er det verre? Jeg vet ikke. Situasjonen er slik den er når kampen starter, men da gjenstår det fortsatt 89 minutter å spille. Vi må håndtere de situasjonene som oppstår i kampen, og akkurat nå er det selvsagt ingen som vet nøyaktig hva som vil skje i kampen. 

Liverpool har scoret 13 mål i sine tre siste kamper mot United.

– Dette er en kamp hele verden vil se mandag kveld. De vil få se to tungvektere som skal forsøke å håndtere situasjonen de har havnet i. Jeg ville ha sett kampen. 

Liverpool står kun med to poeng, etter 2-2 mot Fulham på Craven Cottage og 1-1 mot Crystal Palace på Anfield. Dermed er de hele fire poeng bak tittelrival Manchester City etter bare to kamper. 

Mot Manchester United må Klopp klare seg uten spillere som Diogo Jota, Thiago Alcantara, Joel Matip, Ibrahima Konate, Curtis Jones, Alex Oxlade-Chamberlain og Darwin Nunez. Sistnevnte er suspendert, mens de andre er skadet. 

Tapte klart mot United i sommer

Manchester United slo Liverpool hele 4-0 i en treningskamp i sommer, og Klopp tror Erik ten Hag forsøker å legge om lagets spillestil. 

– Det er tydelig at han ønsker at de skal spille seg ut bakfra. Da vi møtte dem i sommer kunne vi se og føle deres høye press. Vi var ikke klare for den kampen under preseason. Våre spillere kom tilbake bare 2-3 dager før kampen eller noe slikt. Slik var det bare. Vi gjorde noen feil, og de tok godt vare på mulighetene de fikk. De individuelle kvalitetene til United-spillerne er latterlig bra. 

– Jeg hørte Martial trolig kan spille, nå som han har trent igjen. Han spilte mot oss i sommer, og gjorde en veldig god kamp. Der har du enda en spiller med god teknikk og stor fart. De har sterke spillere på midtbanen, uansett hvem de stiller med av Eriksen, Fernandes, Donny van de Beek, Fred og McTominay. 

– De har skikkelige kvalitetsspillere, som vi må forsøke å håndtere. Jeg har sett begge ligakampene deres, og nå må jeg forsøke å finne ut om ten Hag vil forandre på noe. Vi får ta det derfra. Dersom vi ikke har noen anelse om det, må vi bare finne ut av det utover i kampen.

Føler med Erik ten Hag

Klopp ble spurt om hvordan han selv opplevde å komme til Premier League, hvor det ble stilt høye forventninger til ham, akkurat som det nå blir til ten Hag i Manchester United.

– Jeg tror det var enklere for meg, for jeg kom ikke før sesongen startet, så jeg hadde ikke noe transfervindu jeg måtte forholde meg til. I England har folk en tendens til å si at det er ikke hans lag når man ikke har fått handlet spillere, så uansett hva jeg gjorde så ville folk si at det ikke var mitt lag. Jeg tenkte faktisk allerede første dag at dette var mitt lag, så jeg følte meg ansvarlig for lagets prestasjoner allerede fra første kamp av. Men det var enklere av den grunn.

– Jeg tror egentlig ikke du kan sammenligne Erik ten Hags situasjon nå med min. Det er andre tider. Jeg kom hit for sju år siden. Det er lenge i fotball. Nesten ti år. Mye har forandret seg på den tiden. Men det er ikke enkelt, definitivt ikke, spesielt når du må gjenoppbygge et lag eller hvordan folk nå ser på det. I alle fall må han forandre på mye i laget. Det er ikke enkelt.