– Dette var ganske surt

Ajax-manager Alfred Schreuder innrømmet at Liverpool var det beste laget på Anfield, men syntes det sene vinnermålet til vertene var hardt å svelge.

Ajax-manager Alfred Schreuder la ikke skjul på at det sene vinnermålet til Liverpool i Champions League-oppgjøret på Anfield tirsdag kveld var en sur opplevelse både for ham selv og hans spillere.

Joel Matip tronet høyest på en corner, og stanget ballen i mål i det 89. minutt, og avgjorde dermed kampen til Liverpools fordel. Det var ikke tid nok til å slå tilbake for gjestene. 

Ajax-manageren hadde håp om å få med seg det ene poenget, etter at Mohammed Kudus utlignet ledelsen om Mohamed Salah hadde gitt Liverpool tidlig i kampen. Det hører dog med til historien at gjestene ble utspilt i store deler av kampen.

– Vi spilte mot et topplag i kveld. Vi hadde store problemer med å finne ledige spillere når vi hadde ballen i laget. Denne kampen krevde at vi var modige. Liverpool spilte med høy intensitet, og vi fikk problemer med å håndtere det, innrømmet Schreuder.

– Første gangen vi viste litt mot i første omgang resulterte det i en scoring. Det ga oss litt mer tro på at vi kunne klare dette. Liverpools siste pasning i angrep var ikke alltid like bra, og det resulterte i at kampen bølget frem og tilbake. Det ble en kamputvikling som vi egentlig ikke ønsket.

– Liverpool var det beste laget

– Vi fikk mer grep om kampen de siste 20 minuttene. Vi hadde selvsagt en sjanse ved Daley Blind. Vinnermålet deres kom helt på tampen av kampen, på en dødballsituasjon. Akkurat det var ganske surt. Vi hadde mange unge spillere på banen, som kan lære en lekse av dette.

– Jeg kan leve med dette tapet, og jeg kan selvsagt ikke si at det var ufortjent. Liverpool var det beste laget. Det er ingen skam i det, men vi må lære av det. Vi må se på hva vi kan gjøre bedre. Vi må lære av intensiteten i spillet. Vi har ikke det i den nederlandske ligaen. Det går kjappere på dette nivået. Dette er noe vi kan lære av.

Det er ikke tvil om at Ajax-manageren har rett i at Liverpool var det beste laget. Det forteller 54 prosent ballbesittelse, 20 skudd mot 3 og 10-1 i skudd på mål, alt om. Avgjørelsen falt til slutt på en corner. Liverpool hadde ti slike. Gjestene ingen.

– Jeg hadde håpet vi skulle ha prestert bedre i begynnelsen av kampen. Det var definitivt rom der, men vi ble satt under press. Vi kom oss ganske greit ut av det noen ganger, og Liverpool måtte ta mer risiko. 

– De har et ekstra våpen på midtbanen i Thiago. Han styrte spillet. Liverpool er et topplag. Det er ikke for ingenting at de er favoritter til å vinne denne gruppen, avsluttet Schreuder.