Hva betyr de nye innreisereglene for fotballturen?

Fra og med tirsdag 30. november innførte Storbritannia krav om selvisolering etter ankomst og frem til negativ PCR-test. Hvordan må nå reisen planlegges og gjennomføres?

Absolutt ingen var forberedt på de nye kravene til den såkalte DAY2-testen Boris lanserte lørdag kveld. Heller ingen i reiselivsbransjen. De første virkedagene etter pressekonferansen til den britiske regjeringen har derfor vært hektiske.

Heldigvis har ikke Liverpool neste hjemmekamp før 11. desember.

Vi har snakket med Svein Erik Bjørheim i Ving, som selger fotballreiser blant annet til Liverpool, for å høre hvilke anbefaleringer og råd de nå gir de reisende.

Testing på hotellet

La oss gå rett på sak, Svein Erik. Hvilken info og råd er det nå dere gir de reisende til Liverpool for at folk skal rekke kamp med og samtidig følge det nye regelverket?

– Kort fortalt må folk få testet seg raskest mulig etter ankomst. Bekreftelsen på prøven er jo nøkkelen til det hele. Vi har fått mange spørsmål om test må gjøres på flyplassen, og svaret er at det må den ikke. Folk har lov å reise fra flyplass til adressen som er oppgitt i locator-form. For de fleste er det hotellet sitt. Etter ankomst hotellet må de selv-isoleres før og etter testen er tatt, slik reglene krever det.

– I Ving har vi gjort en avtale om testing for våre grupper på et av hotellene vi bruker, nemlig Novotel. Alle som reiser med oss på tur mot Aston Villa skal ha fått e-post med info om dette nå. Lignende opplegg kjøres for de andre kampene.

– Avtale om testing på Novotel – hvor det fleste bor, blir gjort av helsefaglig personell og det er fullt lov for våre reisende å gå dit selv om du bor på annet sted i byen.

Endring fra julekampene?

Hvor raskt vil folk da få svar på testen?
– Det de har lovet oss er at tester som gjøres før kl 15 skal gi svar i løpet av kvelden. Tester etter det blir levert ved frokost-tider. Altså i god tid før avgang til kampen.

Hva med de som ankommer utover kvelden, etter stengetid for test?
– Ankommer du Liverpool uten mulighet til å få testet deg samme dag bør du enten sjekke om du kan teste deg på ankommende flyplass eller booke om til tidligere avgang. Hvis ikke blir det svært vanskelig.

Forventer dere at disse reglene vedvarer lenge?

– Vi velger å ta Boris Johnson på ordet. Det ble sagt at dette skal vare i 2-3 uker. Dette gjelder da kampene mot Aston Villa og Newcastle. Fra og med Leeds andre juledag kan vi håpe at regelverket er endret.

Vi minner om at du i tillegg til å booke PCR-test (DAY2-test) også må fylle ut «locator form» før avreise. Mer om hva som kreves for å gjennomføre reisen finner du her.

NB: Supporterklubben jobber med en løsning for medlemmer som reiser på egenhånd, og håper å ha det klart i løpet av morgendagen (torsdag).

Vi gjør oppmerksom på at Ving er supporterklubbens samarbeidspartner på fotballreiser til Liverpool.