Folkets lag:Midtbanevalget ble ikke enkelt

Våre leserne måtte som Jürgen Klopp velge et lag uten Liverpools beste midtbanespillere.

Denne sesongen ber vi leserne om å sette opp sitt lag før kampen. Skader på Thiago Alcantara, Curtis Jones og Harvey Elliott, samt at Fabinho og Alisson Becker ble sendt direkte til Madrid etter Brasils VM-kvalifiseringskamp mot Uruguay, skapte hodebry for våre lesere denne gangen.

Spesielt midtbanen syntes vanskelig å komponere, og det var nesten 600 som ikke hadde fått med seg at Jones er uaktuell til kampen. Basert på stemmetall hadde scouseren kommet med på folkets lag, men han er altså uaktuell. Lkevel fikk han nest flest stemmer av midtbanespillerne. En annen uaktuell spiller, Fabinho, fikk også over 100 stemmer.

Folket ønsker å fortsette med Virgil van Dijk og Joel Matip som stoppere, og det var ingen overraskelser i komponeringen av forsvarsrekka.

Leserne foretrekker soleklart Caoimhin Kelleher foran Adrian mellom stengene i Alissons fravær. Selv om det lenge har vært klart at Alisson ikke kom til å spille denne kampen valgte 158 å gi brasilianeren sin stemme!

Mest overraskende var det kanskje at folket foretrekker en uthvilt Roberto Firmino foran Diogo Jota i angrepet.

Den faktiske lagoppstillingen kommer klokken 12.30. I mellomtiden kan du se hvem folket har stemt frem.

Folkets lag

Denne gangen har i overkant av 900 lesere stemt. 

Keeper: Caoimhin Kelleher - 785 stemmer

Fikk sin andre landskamp for Irland i midtuken, og holdt buret rent mot Qatar. Det er ikke tvil om at folket foretrekker iren foran tredjekeeper Adrian. 

Høyreback: Trent Alexander-Arnold - 916 stemmer

Er blitt kvitt lyskeskaden som holdt ham ute mot Porto og Manchester City, og dermed vil folk ha ham rett inn i startoppstillingen igjen.

Midtstopper: Virgil van Dijk - 914 stemmer

Stopperbautaen spilte to hele landskamper for Nederland, men den siste av disse var så langt tilbake som mandag.

Midtstopper: Joel Matip - 666 stemmer

Det er mer dissens om hvem som skal være Virgils makker, men Matip fikk klart flere stemmer enn konkurrentene Ibrahima Konate og Joe Gomez.

Venstreback: Andy Robertson - 823 stemmer

Både Robertson og konkurrenten Kostas Tsimikas spilte landskamp tirsdag kveld. Skotten er fortsatt et klart førstevalg blant leserne. 

Midtbane: Jordan Henderson - 922 stemmer

Kapteinen er relativt uthvilt etter å ha fått minimalt med spilletid på landslaget, og er lesernes soleklare førstevalg på midtbanen. 

Midtbane: Naby Keita - 559 stemmer

Afrikaneren var den som fikk nest flest stemmer av de midtbanespillerne som er aktuelle for troppen.

Midtbane: James Milner - 343 stemmer

Flere foretrekker visekapteinen fra start enn Alex Oxlade-Chamberlain. Begge er uthvite, da ingen av dem er landslagsaktuelle.

Angrep: Mohamed Salah - 943 stemmer

Kan sette nye scoringsrekorder mot et Watford-lag han trives usedvanlig godt mot. 

Angrep: Sadio Mané - 937 stemmer

Senegaleseren trives også godt mot Watford. Det er for eksempel ingen klubb han har slått flere målgivende pasninger mot.

Angrep: Roberto Firmino - 699 stemmer

Folket foretrekker en skadefri og uthvilt Bobby Firmino som den tredje i angrepsrekka på Vicarage Road.

Oppsummert: Caoimhin Kelleher - Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joel Matip, Andy Robertson - Jordan Henderson, Naby Keita, James Milner - Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino. 

Benken

På benken tar vi med de utespillerne som fikk flest stemmer av de som ikke kom med på laget. I tillegg tar vi med en keeper. I Premier League kan lagene ha med ni spillere på benk.

Benken: Adrian (7 stemmer), Diogo Jota (357 stemmer), Ibrahima Konate (261), Alex Oxlade-Chamberlain (162), Kostas Tsimikas (128), Joe Gomez (70), Takumi Minamino (19), Neco Williams (14), Divock Origi (11).