Folkets lag: Jevnt om enkeltposisjoner, men leserne vil se et toppet mannskap i kveld

Leserne er ikke i tvil: Liverpool må gi alt for å komme seg til ligacupfinalen.

Det er alltid spennende å se hvilket lag leserne velger til «Folkets lag» når det er ligacup på menyen, men sjelden er det så toppet som det vi ser inn mot kveldens semifinale mot Arsenal på Anfield. Leserne er samstemte: det er på tide å satse alt for en finaleplass. 

Helt toppet kan laget selvsagt ikke bli. Mohamed Salah og Sadio Mané er sammen med Naby Keita opptatt med Afrikamesterskapet, mens Thiago og Harvey Elliott er skadet. Det er også Divock Origi. Bortsett fra det er det en skadefri og ikke minst koronafri tropp å velge fra for Jürgen Klopp og hans team. 

Leserne er altså klare på at toppet lag er et must, men noen posisjoner er det veldig jevnt om. Som vi har sett før er det spesielt på midtstopperplass det er aller mest jevnt, og spørsmålet er hvem som skal være makkeren til Virgil van Dijk. Svaret er ifølge leserne Ibrahima Konaté, men franskmannen har bare fått tre stemmer mer enn Joel Matip. 

Også på keeperplass er det langt jevnere enn normalt. Jürgen Klopp bekreftet onsdag at ligacupen er Caoimhin Kellehers turnering, men at det mest sannsynlig blir Alisson som vokter buret i kveld fordi han trenger kamptrening. Det ser leserne ut til å ha fått med seg. 

Den siste posisjonen det er knyttet noe spenning til er venstrebacken, men etter at Andy Robertson fikk spille helgens FA-cupkamp mot Shrewsbury, vil leserne nå se Kostas Tsimikas igjen. Spiss Roberto Firmino er den som har fått aller flest stemmer denne gangen.

Folkets lag

Det gir oss følgende ellever på folkets lag (antall stemmer i parentes). 

Alisson Becker (743) - Trent Alexander-Arnold (1014), Ibrahima Konaté (747), Virgil van Dijk (1047), Kostas Tsimikas (834) - Jordan Henderson (1047), Fabinho (1159), Curtis Jones (1144) - Diogo Jota (1160), Roberto Firmino (1277), Takumi Minamino (959). 

Innbytterne er de utespillerne som fikk flest stemmer av de som ikke kom med på laget, i tillegg til en keeper. 

Benken: Caoimhin Kelleher (672), Joel Matip (744), Andy Robertson (576), Alex Oxlade-Chamberlain (573), Kaide Gordon (567), James Milner (346), Joe Gomez (317).