Klopp forklarer i detalj hva som var Liverpools problem i førsteomgangen mot City

Det er ikke hverdagskost at Liverpool-manageren går såpass i dybden når han skal forklare lagets problemer.

4. okt 2021 kl 17.16Einar Kvande

Jürgen Klopps Liverpool-mannskap var ikke helt seg selv i første omgang mot Manchester City, men det skyldes slett ikke manglende innsats ifølge Liverpool-manageren.

– Vi spiller mot Manchester City, og når City har ballen er de et skikkelig fotballag. Men som vi så i annen omgang er det måter å forsvare seg mot dem på. Det du må gjøre er å stenge de avgjørende rommene. For å klare det må du gire om i spesifikke øyeblikk, forklarte Klopp etter kampen.

– City ønsker i utgangspunktet å spille seg gjennom i midten, men dersom det er stengt i midten lar de sine to vinger ligge høyt og bredt. De slår ballen ut der, enten gjennom en totalt dreining av spillet eller bare en kort pasning. De prøver å skape en mot en situasjoner, for å komme seg inn i feltet og score mål, fortsatte tyskeren.

Ble for passive

– Jeg har ikke sett så mange kamper av oss hvor City så lett kunne slå ballen inn i mellomrommene som i første omgang. Vi ble for passive i forsvarsleddet, og måtte derfor flytte midtbanen ned. Derfor kunne verken Hendo eller Curtis gå i press når det var nødvendig. Vi ble alt for passive, og City tredde pasninger gjennom leddene våre.

– City skapte sjanser på denne måten, men de scoret ikke mål. Men selv om de ikke scoret mål, ga det oss en veldig dårlig følelse som gjorde at vi ikke spilte skikkelig fotball.

– Vi begynte å slå langt, noe som var fullstendig meningsløst. En eller to av langballene var det kanskje mening i, men resten så jeg ingen grunn til at vi skulle slå.

Heldigvis klarte Klopp å få orden på dette i løpet av pausen.

– Vi klarte å heldigvis å endre på dette i andre omgang, Vi sto høyere og var mer aggressive helt fra start av, vi kom nærmere motstanderen og var mer kompakte, slik at City ikke fikk spille slik de ønsket lenger.

Beskjeden jeg ga til spillerne var å slå en ekstra pasning

– Vi kom mer med i kampen, hadde ballen mer, og scoret to vidunderlige mål. Beskjeden jeg ga til spillerne var å slå en ekstra pasning. Det gjorde de ikke i det hele tatt i første omgang.

– Jeg var veldig godt fornøyd med andreomgangen. Vi møter en sterk motstander. Ja, vi ønsker å vinne disse kampene, men vi må innrømme at dette var en kamp med to vidt forskjellige omganger, så ett poeng var helt greit.