– Et mål det vil snakkes om i 50-60 år

Jürgen Klopp ser tilbake på to nydelige mål mot Manchester City.

3. okt 2021 kl 22.02Arild Skjæveland

Det endte 2-2 i gigantkampen mellom Liverpool og Manchester City. Resultatet gjør at de helrøde går inn i landslagspausen som nummer to på tabellen – poenget bak Chelsea.

De helrøde er det eneste laget i Premier League som fortsatt er ubeseiret.

Etter at City dominerte førsteomgangen, var Liverpool langt mer med etter noen justeringer i pausen. Det var Liverpool som tok ledelsen, da Mohamed Salah driblet seg fri på kanten og spilte en helt perfekt ball frem til Sadio Mané. Senegaleseren var kald da han endelig fikk sjansen til å avslutte mot det som har vært Premier Leagues beste forsvar.

– Vi skapte noen store problemer for dem i andreomgangen, og da var vi virkelig med i kampen og scoret fantastiske mål, oppsummerer Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det første målet er en strålende kontring. Vi vinner ballen, bam–bam, to pasninger, Sadio i god posisjon og en flott avslutning, sier Klopp.

– Vil snakkes om i 50-60 år

Det første målet var veldig bra – men det andre var enda bedre. Det så ut som sjansen var over, og at Curtis Jones hadde holdt for lenge på ballen, men så ga han den til Salah, som driblet bort alt og alle og banket ballen bort i lengste hjørnet.

– Det andre målet… Bare de beste spillerne i verden kan score slike mål, sier Klopp.

– Det første touchet, den første duellen han vinner, og at han går der, får den over på høyrefoten og så avslutter situasjonen på den måten – helt eksepsjonelt, sier han videre.

Han tror det vil bli snakket om lenge.

– Dette er en klubb som aldri glemmer noe, og derfor vil folk snakke om dette målet i lang, lang tid, og om 50-60 år når de husker denne kampen. Det var en veldig god kamp.