Dette sier Klopp og Guardiola etter kampen– Takk Gud for at fotballkamper har to omganger. Jeg har aldri vært gladere for å høre pausesignalet

Jürgen Klopp var lettet over at laget hans hevet seg etter den vanskelige førsteomgangen.

3. okt 2021 kl 20.40Arild Skjæveland

Det kunne blitt to lange uker med landslagspause dersom Liverpool hadde tapt mot Manchester City denne søndagen. Etter en førsteomgang der City var det beste laget, hevet de røde seg betraktelig etter pause, og ledet kampen to ganger.

Til slutt endte det 2-2, og lagene delte poengene.

– Takk Gud for at en fotballkamp har to omganger. Vi er veldig fornøyd med andreomgangen i dag, og ikke så fornøyd med den første av åpenbare grunner, var dommen fra Klopp til Sky Sports.

– Vi gjorde mye feil i førsteomgangen, mens City gjorde mye riktig. Vi var aldri inne i kampen, vant ikke duellene på riktig tidspunkt, og det verste var at vi ikke spilte nok fotball. I hele min karriere har jeg aldri vært mer glad for å høre fløyta for at det var pause, sier han videre.

Klopp var mer fornøyd med måten laget hans hevet seg på etter pause.

– Det er vanskelig å få kontakt med spillerne for å gjøre endringer. Det var aldri planen at vi skulle spille slik. Vi trengte pause, og vi brukte pausen, og spilte veldig bra i andreomgang. Dersom du bare har sett førsteomgangen…

– Se for deg at noen mistet førsteomgangen og bare så andreomgang! «Åh herregud, Liverpool er skikkelig gode!». Om noen måtte dra etter førsteomgang ville det vært «Åh herregud, Liverpool, hvem er det?». Det gir mening å se begge omganger, og da er det greit. Hadde vi bare spilt andreomgang hadde jeg likt å vinne kampen, men sammen med første så er jeg tilfreds med poenget.

– For en kamp!

Pep Guardiola var veldig fornøyd med laget sitt – men ikke like fornøyd med dommeren.

– For en kamp! Det er en grunn til at Liverpool og Manchester City alltid har vært der oppe, fordi de spiller på denne måten. Jeg vil gratulere Liverpool og spillerne mine. Vi har spilt mot tre utrolige lag på en uke.

– Dessverre kunne vi ikke vinne, men vi tapte i alle fall ikke, og Anfield er Anfield. Det er derfor Premier League er best. For en atmosfære. Det vi gjorde mellom 15 og 45 minutter på Anfield var enormt. Virkelig stort.

– For meg er Liverpool fortsatt blant verdens tre beste lag, sa han på pressekonferanse etter kampen.

Mente Milner skulle blitt utvist

Guardiola var fra seg i raseri da James Milner ikke fikk sitt andre gule kort for å stikke fram beinet og felle Bernardo Silva.

– Det er gult kort, sier Guardiola.

– Det er gult kort, og det er altfor klart. Men dette er Anfield – og som Old Trafford. Dersom dette er en City-spiller blir han utvist, det er 100 prosent sikkert. Han skulle hatt sitt andre gule.

Klopp fikk spørsmål om situasjonen, og om visekapteinen burde sett rødt

– Jeg vet ikke, men det var en situasjon der Pep ble rasende. Jeg så det ikke. Jeg så åpenbart Peps reaksjon, men jeg visste ikke hvorfor han gjorde det, sier Klopp.

– Planen var uansett å ta Milner ut, for det var åpenbart at de skulle utfordre ham, slik er det. Milner gjorde det utrolig bra i førsteomgang. Det er ikke enkelt å forsvare seg mot disse karene. De er allerede veldig gode, men dersom du forsvarer deg så dårlig kollektivt som vi gjorde i førsteomgang, så er du alltid i en vanskelig situasjon som back. Han gjorde det bra, og så gjorde vi en endring.

VANSKELIG KAMP: James MIlner spilte høyreback, og møtte Phil Foden som offisielt fikk prisen som banens beste.

VANSKELIG KAMP: James MIlner spilte høyreback, og møtte Phil Foden som offisielt fikk prisen som banens beste.