Det var noe kjent med Salahs utrolige solomål

Mohamed Salah har gjort liknende før. Men drømmemålet mot Manchester City var enda et hakk opp.

4. okt 2021 kl 12.00Jens Bessesen

– Det andre målet… Bare de beste spillerne i verden kan score slike mål, sa Jürgen Klopp etter søndagens kamp mot Manchester City. 

Den store snakkisen etter kampen er Mohamed Salah og hans utrolige scoring som ga. Liverpool ledelsen 2-1. Egypteren hadde allerede levert en målgivende pasning som i seg selv hadde fortjent de fleste overskriftene, men da han tok saken i egne hender og driblet seg gjennom forsvaret til City før han med høyrefoten satte ballen i lengste hjørne. 

Liverpool FC har lagt ut en herlig video der du kan se målet fra absolutt alle mulige vinkler. 

Salah ble for øvrig kåret til bestemann på børsen til liverpool.no, og av Sky Sports ble han kåret til banens beste sammen med Phil Foden. I tillegg til involveringene rundt målene var Salah den spilleren som vant flest dueller, hadde flest driblinger, flest taklinger og hadde flest touch i motstanders sekstenmeter.

Sett det før? 

Salah har scoret noen utrolige mål i sin Liverpool-karriere - ikke så rart når han scorer hver eneste uke. Målet mot City brakte minnene tilbake til et par tidligere scoringer i Liverpool-drakta. 

Det første kom mot Tottenham i debutsesongen 2017/18. Også da ga han Liverpool ledelsen 2-1 mot slutten av kampen, som til slutt endte 2-2.

Spesielt den siste dragningen der han finter ut Jan Verthongen likner på den han tok på Aymeric Laporte i søndagens kamp: 

Et annet liknende øyeblikk kom mot Napoli, da det var Kalidou Koulibaly som fikk smake på Salahs finte. 

Ingen av de to målene kan imidlertid måle seg med det han gjorde mot City. I stedet må vi kanskje se på et mål som ble scoret av verdens beste fotballspiller, Lionel Messi. Etter kampen mot City har blant andre Jamie Carragher sagt at det akkurat nå ikke er noen i verden som spiller bedre enn Salah, så da kan det jo passe å sammenlikne med denne klassikeren fra Messi: