Foreslår å gi Klopp et sabbatsår for å beholde ham lenger

Jürgen Klopp har tidligere signalisert at han vil gi seg når kontrakten med Liverpool løper ut sommeren 2024.

8. okt 2021 kl 08.18Einar Kvande

Mohamed Salahs kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2023. Ett år senere har Jürgen Klopp signalisert at han kommer til å gi seg som Liverpool-manager. 

Dette er et scenario som skremmer vannet av mang en Liverpool-supporter. 

Simon Hughes i The Athletic tror at færre ville vært bekymret for mangelen på fremgang i kontraktsforhandlingene med Mohamed Salah dersom de visste at Jürgen Klopp ville sitte lenger i sjefsstolen på Anfield.

I dag har Jürgen Klopp vært Liverpool-manager i nøyaktig seks år. Det er under tre år til det som ifølge ham selv er hans siste arbeidsdag på Anfield.

Ting tyder også på at Michael Edwards vil forlate klubben, sportsdirektøren som har fått mye av æren for klubbens smarte transferpolitikk. Hans kontrakt løper ut allerede i juli neste år.

Hughes mener at Fenway Sports Group nå først må få slutt på spekulasjonene rundt Salahs Liverpool-fremtid, ved å forlenge egypterens kontrakt.

Mange supportere frykter at klubben snart vil stå igjen uten både sin fremste målscorer og en av de beste managerne i klubbens historie.

Hughes mener at selv om Salah har endret kamper for Liverpool, så er det Klopp som definerer miljøet i klubben, og er den som virkelig utgjør forskjellen.

Drar paralleller til Manchester United i 2013

Hughes mener det er bare å kaste et blikk til hva som skjedde med Manchester United da Alex Ferguson ga seg i 2013, samme måned som Uniteds daglige leder David Gill også ga seg, for å få det til å gå kaldt nedover ryggen på enhver Liverpool-supporter. 

Fenway Sports Group må forsøke å unngå et lignende scenario i Liverpool. De vil få en utfordring med å erstatte Klopp. Steven Gerrard er en mulig kandidat, men det er få andre som kan fylle skoene til tyskeren. 

Hughes minner om at både Bill Shankly og Kenny Dalglish angret senere på at de ga seg som Liverpool-managere. Ved begge anledninger ga Liverpool managerne tilbud om å fortsette i jobben etter å ha tatt et friår. Begge takket nei, men angret senere.

VIKAR? Simon Hughes foreslår å la Pep Lijnders styre Liverpool-skuta i ett år, slik at Jürgen Klopp får tatt et etterlengtet friår.

VIKAR? Simon Hughes foreslår å la Pep Lijnders styre Liverpool-skuta i ett år, slik at Jürgen Klopp får tatt et etterlengtet friår.

Klopp uttalte nylig at han ikke kan huske sist gang han kunne kople helt av. Han drømmer om å leve et normalt liv igjen. Han snakket om at han trengte et friår, og han ønsker å se verden.

Hughes foreslår at FSG skal gi tyskeren det friåret han ønsker seg når kontrakten hans løper ut i 2024, og samtidig gi ham en ny avtale fra 2025 av. Hughes oppfordrer FSG til å ikke så lett gi slipp på en manager som har levert alt han har sagt han skulle levere, og mere til. 

Athletic-journalisten antyder at assistent Pep Lijnders eller et annet medlem av staben kan ta over styringen i tolv måneder. 

Kanskje ingen dum idé, dersom Klopp lar seg overtale til det?