Forrige sesong ble storkampen på Old Trafford utsatt. Nå er de redd det kan skje igjen

Forbereder seg på at det kan komme en ny stor protest mot Manchester Uniteds eiere.

18. okt 2021 kl 08.37Arild Skjæveland

Forrige sesong skulle Liverpool møtt Manchester United på Old Trafford 2. mai – men verken klubben, Premier League eller politiet var forberedt på de voldsomme protestene mot eierskapet i klubben.

Det kom to uker etter superligafiaskoen, og hadde bygget seg opp over tid med Glazer-familiens eierskap. En stor gruppe supportere brøt seg inn på stadion og gressmatten. Samtidig var det protester utenfor The Lowry Hotel, som er hotellet United bruker før kampene. De ville ikke la Uniteds lagbuss forlate hotellet for å kjøre til stadion.

Dette var første gang en Premier League-kamp har blitt utsatt til en annen dato på grunn av protester. Kampen ble spilt tolv dager senere – og Liverpool vant 4-2, med Rhys Williams og Nathaniel Phillips i midtforsvaret. En seier som var ekstremt viktig for jakten på Champions League-spill denne sesongen.

Frykter det kan skje igjen

Siden den gang har Manchester United vært ute på overgangsmarkedet, og i sommer blidgjorde de store deler av supporterskaren med signeringene av profilerte spillere som Cristiano Ronaldo, Raphael Varane og Jadon Sancho.

Med slik transferktivitet vil en forvente at laget er med og kjemper om ligatittelen denne sesongen, i det som blir Ole Gunnar Solskjærs tredje fulle sesong som manager.

I helgen tapte de mot Leicester City, og har nå gått tre kamper i ligaen uten seier. Jeremy Cross i Daily Star skriver nå at det er fare for nye protester, og at de kan komme når Liverpool igjen skal gjeste Old Trafford kommende søndag. 

United skal fra før ha vært bekymret for at det kan komme en ny stor protest til helgen, og den frykten øker etter meldinger på sosiale medier etter tapet mot Leicester i helgen. Noen har kalt kampen mot Liverpool for «Round Two». Ledere i klubben skal være i dialog med lokale myndigheter og Greater Manchester Police, for å få på plass nok sikkerhetstiltak for at kampen kan bli spilt som planlagt.

Premier League gransket protestene forrige gang, men valgte å ikke dele ut noe straff.