Nye påstander om Salahs lønnskrav

Mohamed Salah har ikke vist bedre scoringsform siden april 2018, og egypteren har dermed gode kort på hånden i kontraktsforhandlingene med Liverpool.

5. okt 2021 kl 22.58Einar Kvande

Mot Manchester City gjorde Mohamed Salah sitt niende mål på ni kamper denne sesongen. Man må tilbake til april 2018 for å finne tilsvarende tall fra egypterens side, mot tampen av hans første sesong på Anfield.

Tidligere Blackburn-spiss Chris Sutton mener at Salah nå er den beste fotballspilleren i verden.

– For øyeblikket er han bedre enn Messi og Ronaldo, siteres Sutton av BBC.

Scoringen mot City var av en slik klasse at Jürgen Klopp uttalte etter kampen at denne scoringen vil det gå gjetord om 50-60 år frem i tid.

– Dette er en klubb som aldri glemmer noe, og derfor vil folk snakke om dette målet i lang, lang tid, og om 50-60 år når de husker denne kampen.

Den tidligere storscoreren Alan Shearer beskriver målet som en av de beste scoringene i Premier League-æraen.

Bryter med klubbens lønnsstruktur

Salahs knallform har fått Liverpool-supportere til å kreve at Anfield-klubben gir det egypteren forlanger for å signere en ny langtidskontrakt med klubben. Salahs kontrakt løper ut sommeren 2023, og ifølge Independent krever han et sted mellom 300 000 og 380 000 pund i uken for å signere en ny avtale.

Problemet for Liverpool er at dette vil bryte kraftig med klubbens lønnsstruktur.

Salah fylte nylig 29 år, og det vil stride mot klubbens prinsipper å gi en spiller som snart vil være i 30 årene en såpass lukrativ kontrakt.

Problemet for Salah er at det antagelig er få andre klubber som er villige til å hente ham fra Liverpool før han fyller 30 år, og samtidig betale det han forlanger.

Egypteren var en stund i Real Madrids søkelys, men de ser nå mot Kylian Mbappe og Erling Braut Haaland. Samtidig har Barcelona store økonomiske problemer, og de fleste europeiske storklubber er forsiktige som en følge av koronaøkonomien.

Dermed kan man risikere en situasjon der Salah blir i Liverpool ut kontraktstiden, før han eventuelt finner seg en ny klubb, slik som Georginio Wijnaldum gjorde da han dro til Paris Saint-Germain i sommer.