Tirsdag var det ekstraordinært Premier League-møte etter Newcastle-salget

I forrige uke ble Newcastle kjøpt opp av Saudi-Arabias statlige investeringsfond.

12. okt 2021 kl 19.27Arild Skjæveland

Det har skjedd mye i denne landslagspausen. Torsdag i forrige uke godkjente Premier League salget av Newcastle United, fra upopulære Mike Ashley, til Saudi-Arabias statlige investeringsfond (PIF).

Newcastles nye eiere er ikke bare rike – det er snakk om større summer enn eierne til samtlige andre Premier League-eiere til sammen.

Det er mildt sagt kontroversielt, og Amnesty har omtalt det som en av de verste eierne en kan tenke seg. Saudi-Arabia sliter med omdømmet, og det ser ut til å bli nok en sak der fotballen brukes til «sportswashing», slik vi har sett med Manchester City og Paris Saint-Germain tidligere.

Innkalte til ekstraordinært møte

The Telegraph rapporterer at Richard Masters og Gary Hoffman i Premier League innkalte til et ekstraordinært møte med de 20 klubbene i dag.

En av grunnene til at Premier League godkjente salget, var at de hadde fått forsikringer om at den mektige kronprinsen Mohammad Bin-Salman ikke er direkte involvert. På møtet skal de ha sagt at de kom til å gripe inn dersom de mistenker at det likevel skjer.

Flere av de andre klubbene skal være misfornøyd med at Saudi-Arabia har fått kjøpe seg inn.

Samtidig melder The Telegraph at Steve Bruce skal ha imponert de nye eierne under deres møte denne uken. Newcastle-manageren står med 999 kamper som manager, og det er forventet at han får sparken før helgens kamp mot Tottenham. Frank Lampard har blitt linket til jobben.